Taraklık Sarma Tarifi

Malzemeler
15 adet kuzu pirzola
125 gram kuzu koldan kıyma
4 diş sarmısak
7-8 dal maydanoz
1'er çorba kaşığı kabukları soyulmuş
fıstık ve badem
1 tatlı kaşığı kuzu kokusu baharatı
2 su bardağı et suyu
1 su bardağı sirke, tuz, pulbiber
Jüt ipi (ısıya dayanıklı ip)
Kuzu kokusu baharatı için:
100'er gram yenibahar ve tarçın
50 gram karabiber
20 gram muskat (hintcevizi)
15'er gram toz karanfil ve toz kakule
Kızartmak için:
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Taraklık Sarma Yapılışı
Kuzu pirzolaları kemiklerinden ayırın ve döverek açın. Kıymayı, kıyılmış sarmısak ve maydanozla karıştırın. İri doğranmış badem ve bütün fıstığı ilave edin. Kuzu kokusu baharatı için tüm baharatları bir kapta karıştırın ve cam kavanoza doldurun. Köftenin içine 1 tatlı kaşığı kuzu kokusu baharatı, tuz ve pulbiber koyup, 2-3 dakika yoğurun. Bu karışımı 15 parçaya ayırın ve her birini dövülmüş kemiksiz pirzolalara sardıktan sonra jüt ipiyle bağlayın. Bağlama işi bittikten sonra zeytinyağında kızartın ve tencereye alın. Üzerine 2 su bardağı et suyu ve 1 su bardağı sirke koyup, 1 saat pişirin. Gerekirse, bir saat sonra içinden sarmaları alıp, suyu koyulaşsın diye 30-45 dakika daha pişirin. Sıcak servis yapın.
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.