Lahmacun Tarifi

takvim.com.tr takvim.com.tr
Giriş Tarihi :28 Mart 2016 , 00:00 Güncelleme Tarihi :28 Mart 2016 , 16:51
Lahmacun Tarifi

Malzemeler
Hamuru için:
4 su bardağı un
Yeteri kadar su, tuz

İç malzemesi için:
500 gram kuzu kıyması
2 diş dövülmüş sarmısak
1 adet orta boy soğan
1'er adet kırmızı biber ve sivri biber
20 dal maydanoz
Tuz, karabiber

Servis için:
8-10 adet patlıcan
8-10 yaprak reyhan
2 adet soğan, sumak, limon

Lahmacun Yapılışı
HAMUR için un ve tuzu yoğurma kabına alın. Ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar su ilave edip, yoğurun. Hamuru 15 dakika dinlendirdikten sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve merdane yardımıyla ince olacak biçimde açın. İçi için kıyma, sarmısak, çok ince kıyılmış soğan, kırmızı biber, sivri biber ve maydanozu ilave edin. Tuz ve karabiberini kattıktan sonra tüm malzemeyi karıştırın. Açtığınız 1 adet hamurun üzerine iç harç koyup, elinizle harcı hamurun her tarafına yayın. Hamur ve iç harç bitene kadar işleme devam edin. Önceden ısıtılmış 220 derece fırında 5-6 dakika pişirin. Pişen lahmacunun içine közlenmiş patlıcan, kıyılmış reyhan, kıyılmış soğan koyun. Sumak serpip, limon suyu sıkarak servis yapın.