Malzemeler
2 su bardağı ince bulgur
1 su bardağı su
200 gram çiğ köftelik kıyma
2 adet patates (haşlanmış)
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı pulbiber
İçine:
Yarım kg kıyma
Yarım kg soğan
Yarım su bardağı ceviz içi
Yarım su bardağı antepfıstığı
Tuz, karabiber, kimyon
Kızartmak için: Sıvıyağ
İçli Köfte Yapılışı
Kıymayı soğan ile birlikte kavurun. Baharatları, fıstık ve cevizi ekleyip, 1-2 dakika daha kavurduktan sonra ocaktan alıp, soğutun. Bulguru 1 su bardağı suyla ıslatın. 15 dakika beklettikten sonra kıyma, yumurta, patates, tuz, 1 çorba kaşığı ıslatılmış pulbiber ilave ederek iyice yoğurup, hamur haline getirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve ıslak elinizle içini oyarak açın. Bir çorba kaşığı iç malzemeyi koyup, köfteyi yumurta şeklinde kapatın. Kızgın yağda kızartıp, servis yapın.