Zeytinyağlı Sardalyalı Dolma Tarifi

Malzemeler

1 çay bardağı zeytinyağı

Yarım çorba kaşığı dolmalık fıstık

4 adet soğan

4 adet havuç

16 adet haşlanmış sardalya

100 gram kuş üzümü

Bir tutam maydanoz

Bir tutam dereotu

2 çorba kaşığı nane

Yarım çorba kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

Bir demet pazı

Üzeri için:

2 su bardağı su

Yarım çay bardağı sıvıyağ

Zeytinyağlı Sardalyalı Dolma Yapılışı

Tavaya aldığınız zeytinyağında fıstıkları kavurun. Üzerine piyazlık doğranmış soğanı ekleyip, pembeleşene dek kavurun. Rendelenmiş havucu katıp, 2-3 dakika kavurun. Haşlanmış sardalyaları katın. Ardından kuş üzümü, ince kıyılmış maydanoz ve dereotunu ilave ederek, 1-2 dakika kavurun. Son olarak nane, tuz ve karabiberi ekleyerek, 1-2 dakika daha kavurun ve ocaktan alın. Kaynar suda haşlanmış pazılara, hazırladığınız bu içten pay ederek, tek tek sarın ve tepsiye dizin. Üzerine 2 bardak suyu ve yarım çay bardağı sıvıyağı ekleyip fırına verin. Kızarana dek pişirin. Soğuttuktan sonra servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.