Bulgur köfteli kabak yemeği Tarifi

İftar için önerimiz Bulgur köfteli kabak, hayır diyemeyeceğiniz bir lezzet

Malzemeler:

1 kg. kabak
1 soğan
1 diş sarmısak
1 yemek kaşığı biber salçası
1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
tuz
karabiber
sıvı yağ ( margarinde olabilir)
Köftesi için:
1 su bardağı ince bulgur
1 yumurta
kaşık un
tuz
karabiber
kimyon
Kızartmak için sıvı yağ
Üzerine yoğurt

Bulgur köfteli kabak yapılışı:

Köftesi için bulguru ayıklayın.
1 su bardağı kaynar suyu üzerine boşaltıp ağzını kapatın bulgurların şişmesini bekleyin.
İçine yumurtayı tuzu baharatları ve unu ekleyip ara sıra su ilavesiyle köfte kıvamında iyice yoğurun
Daha sonra misket büyüklüğünde köfteler yapın.
Un serpilmiş tepsiye alın.
Kabakları soyup küp küp doğrayın.
Kızartamak için yağı kızdırıp önce kabakları daha sonra köfteleri yarı diri kalacak şekilde kızartın
Soğanları yemeklik doğrayın.
Sarmısakları ince kıyın.
Sıvı yağda soğan ve sarmısakları kavurun
Salçayı ilave edin.
Salçanın kokusu çıkınca kabakları haşlanmış yeşil mercimekleri köfteleri tuzu ve karabiberi ilave edin.
Bir miktar sıcak su katıp kısık ateşte pişirin.
Yemek pişince yoğurt eşliğinde servis yapın
Afiyet olsun .

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.