Malzemeler( 6 kişilik)
6 adet orta boy patlıcan
1 kg kaburga kemiği
Yeteri kadar su
3 çorba kaşığı margarin
2 adet orta boy soğan
Yarım kg kuzu kıyma
1 demet nane
2 demet maydanoz
1 tatlı kaşığı karabiber
2 su bardağı yoğurt
5-6 diş sarmısak, tuz
Patlıcanlı dolma yapılışı:
KABURGA kemiklerini yıkayıp bir tencereye alın. Üzerine 4 su bardağı su ve tuz ilave edin. Ara sıra köpüğünü
alarak kemikleri 1 saat kaynatın. Diğer taraftan patlıcanların saplarını ve uç kısımlarını kesip ikiye bölün. İçlerini temizleyin. Daha sonra tuzlu suda 15-20 dakika bekletin. Margarini bir tencereye alıp, yemeklik doğranmış soğanları rengi dönene kadar kavurun. Kıymayı ekleyip birkaç dakika daha kavurun. Üzerine ince kıyılmış nane, maydanoz, tuz ve karabiber ilave edin. 2 dakika daha kavurup ocaktan alın ve ılınmaya bırakın. Patlıcanları sudan alıp elinizle hafifçe sıkın. İçlerine harç koyun. Bir tencerenin dibine haşladığınız kemikleri yerleştirin. Üzerine dolmaları dizin. 1 su bardağı kemik suyunu dolmaların üzerine gezdirin. Orta ateşte 5 dakika pişirin. Daha sonra ocağı kısıp 40-45 dakika daha pişirin. Sarmısakları dövüp, yoğurtla karıştırın. Dolmayla birlikte servis yapın