Balkabağı Köftesi Tarifi

takvim.com.tr takvim.com.tr
Giriş Tarihi :26 Eylül 2014 , 00:00 Güncelleme Tarihi :30 Aralık 2014 , 13:37
Balkabağı Köftesi Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler

Yarım kg kabuğu soyulmuş balkabağı
2 adet yumurta,
10 çorba kaşığı un
Tuz,
Karabiber,
Kimyon,
2 diş sarmısak
Yarım demet maydanoz
Sos için:
4 adet domates,
2 diş sarmısak
1 kahve fincanı sıvıyağ,
1 tatlı kaşığı fesleğen
Yarım demet maydanoz
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Balkabağı Köftesi Yapılışı:

Soyulmuş kabakları tuzlu suda haşlayıp, süzün ve püre yapın. İçine yumurta, un, tuz, karabiber, kimyon, dövülmüş sarmısak ve ince kıyılmış maydanozu ilave edip, koyu bir bulamaç kıvamı olana dek karıştırın. Daha sonra bir tencereye su ve tuz koyup, kaynatın. Kaynayan suya çorba kaşığı ile aldığınız kabaklı karışımdan atın. Köfteler suyun üstüne çıktıktan sonra 5 dakika daha kaynatıp, süzgeçle servis tabağına alın. Ayrı bir yerde sosu hazırlayın. Bunun için domatesi rendeleyin. Ezilmiş sarmısak, sıvıyağ, fesleğen ve ince kıyılmış maydanozu ekleyip, suyunu çekene dek pişirin. Sosu,pişen köftelerin üzerine gezdirin. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpip, servis yapın.