Malzemeler
1 kg orta boy taze patates
8 dilim pastırma, 2-3 dal biberiye
10 diş sarmısak, tuz, karabiber
6 çorba kaşığı zeytinyağı
Pastırmalı Taze Patates Yapılışı
Patatesleri akan suyun altında bir fırça ile yıkayın. Kabukları ile birlikle haşlayıp süzün. Hafifçe yağlanmış bir fırın tepsisine yerleştirin. Elinizle hafifçe bastırarak patatesleri çatlatın. Üzerlerine zeytinyağı gezdirin. Biberiye yapraklarını saplarından ayırıp, patateslere serpin. Sarmısakları temizleyip, dilimleyin ve patateslerin üzerine ekleyin. Pastırmayı kıyıp, patateslerin üzerine paylaştırın. Tuz ve karabiber serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15-20 dakika pişirip servis yapın.