Pastırmalı Taze Patates Tarifi

Malzemeler
1 kg orta boy taze patates
8 dilim pastırma, 2-3 dal biberiye
10 diş sarmısak, tuz, karabiber
6 çorba kaşığı zeytinyağı
Pastırmalı Taze Patates Yapılışı
Patatesleri akan suyun altında bir fırça ile yıkayın. Kabukları ile birlikle haşlayıp süzün. Hafifçe yağlanmış bir fırın tepsisine yerleştirin. Elinizle hafifçe bastırarak patatesleri çatlatın. Üzerlerine zeytinyağı gezdirin. Biberiye yapraklarını saplarından ayırıp, patateslere serpin. Sarmısakları temizleyip, dilimleyin ve patateslerin üzerine ekleyin. Pastırmayı kıyıp, patateslerin üzerine paylaştırın. Tuz ve karabiber serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15-20 dakika pişirip servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.