Patates Çanağında Barbunya Tarifi

Malzemeler

Yarım su bardağı barbunya
8 adet orta boy patates
2 adet orta boy havuç
5-6 dal taze soğan
7 çorba kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı salça
5-6 dal maydanoz
Yeteri kadar sıcak su
2-3 dal maydanoz
tuz

Patates Çanağında Barbunya Yapılışı

Akşamdan ıslattığınız barbunyayı haşlayıp süzün. Diğer taraftan patatesleri soyup, yatay olarak kullanılacak şekilde üst kısımlarını kesin. Düz durabilmesi için alt kısımlarını da biraz kesin. Kabak oyacağı ile içlerini temizleyin. Kararmaması için suda bekletin. Havuçları ve taze soğanı ince kıyın. 5 çorba kaşığı sıvıyağı kızdırıp havuçları sote edin. Üzerine taze soğanı ve salçayı ekleyin. 1-2 dakika çevirip arbunyayı ilave edin. Tuzunu ayarlayın. Yarım su bardağı sıcak su ekleyip, 10 dakika birlikte pişirin. Hazırladığınız iç harcı patateslerin içine doldurup düz bir tencereye yerleştirin. Patateslerin yarısına kadar sıcak su ekleyin. Kalan sıvıyağı ve yeterli miktardakituzu suya ekleyin. Tencerenin kapağı kapalı olarak patatesler yumuşayıncaya kadar pişirin. Maydanozla süsleyerek servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.