Şambali Tarifi

Malzemeler:
500 gram irmik, yarım su bardağı un
1'er paket vanilya ve kabartma tozu
1 su bardağı un haline getirilmiş badem
Bir buçuk su bardağı yoğurt
1 su bardağı tozşeker
Şerbet için: 3 su bardağı tozşeker
3 su bardağı su, çeyrek limon
Üzeri için: Badem ve toz antepfıstığı
Şambali Yapılışı:
İrmik, un, vanilya, kabartma tozu, badem, yoğurt ve tozşekeri yoğurup 25x30 cm ebatlarında dikdörtgen bir fırın kabına yerleştirin. Dilimleyip üzerlerine birer badem koyun. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin. Fırından çıkarıp kenara alın. Şerbet için tozşeker, su ve limon suyunu 5 dakika kaynatın. Sıcak tatlının üzerine sıcak şerbeti gezdirip, şerbeti çekene dek dinlendirin. Ilık veya soğuk servis yapın.
GÜNÜN DİĞER HABERLERİ İÇİN TIKLAYIN
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.