Baston Kurabiye Tarifi

takvim.com.tr takvim.com.tr
Giriş Tarihi :11 Aralık 2014 , 00:00 Güncelleme Tarihi :08 Ocak 2015 , 16:11
Baston Kurabiye Tarifi
Malzemeler:
1 adet yumurta
1 su bardağı tozşeker
250 gram oda
sıcaklığında tereyağı
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı nişasta
3 su bardağı un
Üzeri için:
Pudraşekeri

Baston Kurabiye Yapılışı:
Yumurta ve tozşekeri çırpın. Kalan malzemeyi ekleyip katı bir hamur elde edin. Hamurdan mandalina iriliğinde parçalar koparıp, 12 cm uzunluğunda ve 1 cm genişliğinde silindir çubuklar hazırlayın. Uç kısımlarından kıvırıp baston şekli verin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzerleri beyaz kalacak şekilde pişirin. Pudra şekeri serpin.