4 adet yumurta
1 su bardağı tozşeker
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı irmik
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
Şerbeti için: 4 su bardağı tozşeker
5 su bardağı su
Yarım limonun suyu
Üzerine: Hindistancevizi
Revani Yapılışı
Şerbet için tozşeker ve suyu kaynatın. Limon suyunu ekleyin ve bir-iki taşım daha kaynatın. Şerbeti ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Diğer taraftan yumurta ve tozşekeri mikserle iyice çırpın. Yoğurt, sıvıyağ, irmik, un,
kabartma tozu ve rendelenmiş limon kabuğunu ekleyip, tüm malzemeyi tahta bir kaşıkla karıştırın. Karışımı
yağlanmış fırın tepsisine dökün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20 dakika pişirin. Daha sonra ters
çevirip, bir tepsiye çıkarın. Sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti bir kepçe yardımıyla gezdirin. Soğuduktan sonra dilediğiniz şekilde kesin. Üzerine hindistancevizi serpin ve servis yapın.