Tokat Erik Çiri Tatlısı Tarifi

Malzemeler
Bir buçuk su bardağı
çekirdekleri çıkarılmış kuru
mürdüm eriği
Bir buçuk su bardağı su
2 adet karanfil
1 su bardağı tozşeker
Üzerine:
Ceviz ve kaymak
Tokat Erik Çiri Tatlısı Yapılışı
Kuru erik, su ve karanfili bir tencereye alıp kapağı kapalı olarak ocağa oturtun. Kaynamaya başlayınca altını kısın. Koyulaşıncaya kadar pişirin. Tozşeker ilave edin. Kapağı açık olarak 5 dakika daha pişirin. Tatlıyı kaselere alıp soğutun. Ceviz ve kaymakla süsleyerek servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.