Kilit adam Arda

Rijkaard'a büyük iş düşüyor. Arda'yı Beşiktaş stoperlerinin içine atmasın, serbest bıraksın. Keita'yı ileri uçta oynatmalı... Madrid sarhoşluğuna da dikkat! Servet ve Neill'ın performansı çok önemli. Çünkü çok istekli bir Beşiktaş olacak. Arda ön plana çıkabilir. Cimbom, Madrid'deki oyununun üstüne çıkmalı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Şubat 2010 Güncelleme 20 Şubat 2010, 00:52
Kilit adam Arda

İÇİNDEKİLER

Galatasaray'ın efsane futbolcularından Gökmen Özdenak ile Cüneyt Tanman, Beşiktaş derbisi öncesinde Sarı- Kırmızılı takımı mercek altına aldı... Özdenak ve Tanman, Galatasaray'ın Beşiktaş karşısında artı ve eksilerini Takvim Gazetesi için değerlendirdi.

Rijkaard, Beşiktaş maçında sahaya nasıl bir kadro sürmeli?

Gökmen Özdenak: Bir maç eksiği olan Beşiktaş'ın bu maçı kazanma mecburiyeti söz konusu. Çünkü Galatasaray lider ve yenilse bile kaybedecek fazla bir şeyi yok. Bunun için Galatasaray daha kontrollü bir kadroyla oynamak zorunda.

Cüneyt Tanman: Galatasaray'ın tam anlamıyla bir santrforu olmadığı için Rijkaard'ın bir alternatifi yok. Atletico maçındaki kadroyla sahaya çıkacaktır. Yani çıkmak zorunda... Ancak bu kez Caner'in yerine Dos Santos ile başlayabilir. Ama Galatasaray Madrid'deki performansının çok üstüne çıkmalı.

Sizce Galatasaray'da hangi futbolcular ön palan çıkar?
Gökmen Özdenak: Rijkaard'ın yapması gereken şu. Arda'yı ve Elano'yu rakip stoperleri içinde yok etmeyecek. Arda'yı serbest oynatmalı. Keita'nın yerine Barış'ı ve ileri uçta da Keita'yı kullanabilir. Keita çok fazla özellikleri olan bir oyuncu. Süratli, top taşıyan, ne kadar baskı görürse görsün kısa alanla saha ve sola feykler atarak direkt kaleye gitme özelliğine sahip. Rijkaard bu oyuncuyu iyi değerlendirmeli.

Cüneyt Tanman: Arda Turan yine Beşiktaş derbisinin çok önemli futbolcularrından biri olur. Bu karşılaşmada defansın da çok belirleyici olacağını düşünüyorum. Servet ve Neill'e çok iş düşer. Çünkü karşılarında çok istekli bir Beşiktaş olacak. Zirveden kopmak istemeyen seyirci desteğini de arkasına alan bir Beşiktaş. Yavaş yavaş form yakalayan Keita da maçta bir adım öne çıkacak futbolcuların başında geliyor.

Madrid'deki maç G.Saray'ı derbi öncesi olumlu yada olumsuz etkiler mi?
Gökmen Özdenak: Futbolda başarılı bir oyundan sonraki rehavet her zaman sorun olmuştur. Galatasaray, Perşembe günündeki beraberlikten sonra "Avrupa devi ile oynadık. Rövanş için iyi netice elde ettik. Beşiktaş'ı kesin yeneriz" havasıyla sahaya çıkmamalı.

Cüneyt Tanman: Bir kere fizik olarak handikap. Çünkü uzun yolculuklar yaptılar. Sonuç olarak Avrupa Ligi maçı oynadılar. Fizik ve kafa olarak yorgunlar. Beşiktaş daha diri olacaktır. Ama Madrid'den dönülen skorun morali de futbolcular açısından avantaj. G.Saray'ın çok iyi pas yapması ve oyun disiplininden kopmaması gerekir.

İŞTE FORMASI İÇİN CANINI VERECEK FUTBOLCULAR

BUNLAR DA SOYUNAN SPORCULAR

ONLAR TÜRKİYE'NİN EN İYİ DEFANS OYUNCULARI

EN ÇOK KAZANAN TEKNİK DİREKTÖR KİM?

SPORUN EN SEKSİ ANLARI İÇİN TIKLAYINIZ