Avrupa'nın ağır X'abisi

19. dakikada sahne alıp İspanya'yı öne geçiren Xabi Alonso, 90'da penaltıyla işi bitirdi. İspanyollar böylece rakibini Avrupa Şampiyonası tarihinde ilk kez yendi...

takvim.com.tr takvim.com.tr
Kaynak GAZETE
Giriş Tarihi :24 Haziran 2012
Avrupa’nın ağır X’abisi

İÇİNDEKİLER

Euro 2012'de 3. yarı finalist İspanya oldu... Fransa ile karşı karşıya gelen son şampiyon, rakibini 2-0 yenerek yoluna devam etti.

İSPANYA YİNE 4-6-0
Del Bosque'nin çok tartışılan 4-6-0 taktiğiyle mücadele eden İspanyollar ilk yarıda futbol klasiğini sahaya koydu. Santrayla birlikte oyunun kontrolünü ele geçiren İspanya kurduğu baskının meyvesini 19. dakikada aldı.

ALONSO'DAN GOLCÜ KAFASI
Sol kanattan çok iyi hareketlenen Jordi Alba'nın ortasında Xabi Alonso müthiş bir golcü vuruşuyla topu ağlara yolladı: 1-0. Skor avantajını ele geçirince iyice rahatlayan İspanya, Fransa'nın kötü futbolunun da etkisiyle ilk devreyi önde tamamlamayı başardı. İkinci devreye Fransızlar biraz daha hareketli başladı. Fakat pozisyon bulmakta zorlandılar.

SKORU İLAN ETTİ
60'da Ribery'nin ortasında Debuchy'nin kafası auta gitti. 62'de Lloris müthiş bir hamleyle golü önledi. Son dakikalarda oyunu tutan İspanya, 90'da Xabi Alonso'nun penaltıyla işi bitirdi ve yarı finalde Portekiz ile eşleşti.

ONUN DA 100'Ü GÜLDÜ
İspanya' ın yıldızlarından Xabi Alonso dün 100. milli maçına çıktı. Alonso attığı gollerle galibiyeti getirdi. Daha önce de Alman Podolski 100. maçında gol bulmuştu.