Pazarlık 'zam'anı

Kamu işçilerinin önümüzdeki 2 yıl boyunca alacakları maaş ve zam oranlarının belirleneceği toplu sözleşme pazarlığında geri sayım başladı. Türk-İş, öncelikli taleple-rinin 'vergi kayıplarının telafisi olduğunu' açıkladı

takvim.com.tr takvim.com.tr
Kaynak GAZETE
Giriş Tarihi :13 Temmuz 2011
Pazarlık ’zam’anı

İÇİNDEKİLER

SEÇİM nedeniyle ara verilen toplu sözleşme pazarlığı yeniden başlıyor. 230 bin kamu işçisini ilgilendiren, 2 yıllık dönemi kapsayacak pazarlıkta, işçiler masaya 'öncelikle vergi kaybımızı telafi edin, bize net maaş verin' şartıyla oturuyor. Hükümet adına toplu sözleşme görüşmelerini yürütecek olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, dün Üçlü Danışma Kurulu'nu topladı. Bakan Çelik, burada toplu iş sözleşmeleri süreciyle ilgili olarak, "Bu konu hemen halledilmesi gereken bir konu. Kısa sürede çağrı yapılacak" dedi.

YÜZDE 12'LİK ARTIŞ
Bakan Çelik, toplu sözleşme görüşmelerini yürüten Türk-İş yönetimi ile bir araya gelecek.
Türk-İş Başkanı Mustafa Kumlu, öncelikli taleplerinin 'vergi kayıplarının telafisi olduğunu' iletmişti. Kamu işçileri, Ocak'ta aldıkları zammı, vergi dilimlerinden dolayı Mart-Nisan ayından itibaren kaybettiklerini ileri sürüyor. İşçi kesimi vergi kayıplarının telafisinin yüzde 12 zamma tekabül ettiğini savunuyor.

'BİR FORMÜL ÜRETİN'
Bakan Faruk Çelik de, Kamu İşveren Sendikası'na 'çalışın ve bir formül üretin' talimatı vermişti. Sendika yöneticileri, üzerinde çalıştıkları formülü, geçtiğimiz günlerde Bakan Çelik'e sundu.

ÇALIŞMA TAKVİMİ TAMAM
Dünkü Üçlü Danışma Kurulu toplantısı Bakan Faruk Çelik, Türk-İş Başkanı Mustafa Kumlu, Hak-İş Başkanı Mahmut Arslan, TİSK Başkanı Tuğrul Kutadgobilik ve DİSK temsilcilerinin katılımıyla düzenlendi. Çelik, bir çalışma takvimi ortaya koyduklarını belirterek, işkolu istatistiklerinin gündemde olduğunu söyledi.

VERGİLER AĞIR GELİYOR
2011 yılı uygulamasına göre işçiler 9 bin 400 liraya kadar olan gelirleri için yüzde 15; 23 bin liraya kadar olanlar için yüzde 20; 53 bin liraya kadar olan bölüm için ise yüzde 27 gelir vergisi ödüyor. Örneğin, Ocak'ta 2 bin 500 lira maaş alan bir işçi Nisan'da yüzde 20'lik; Ekim'de yüzde 27'lik vergi dilimine takılıyor.