Ramazan Bayramı öncesinde sağlığa zararlı şartlarda üretilen şeker ve tatlıların piyasaya sürülmesini önlemek için Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, 81 ilde denetimleri sıklaştırdı. Ramazan ayı boyunca toplam 23 bin 133 tatlı, unlu mamuller satan işletmeye ani baskınlar gerçekleştiren gıda denetçileri, sağlıksız ürünleri halka sunulmadan önce üretim yerlerinde toplattı. Rutin gıda denetimlerine ilave olarak özellikle vatandaşlardan gelen ihbar, şüphe ve şikayetleri de değerlendiren Bakanlık, bir ay boyunca toplu iftarların yapıldığı yerler, buralara yemek sağlayan şirketler, et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri ile tatlı, pastacılık, şekerleme ve pide üreticilerini de yakın takibe aldı. 20 Temmuz-17 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilen 23 bin 133 denetimin yüzde 9.3'ü pastane, unlu mamul ve tatlı üretim yerlerine, yüzde 14.3'ü fırın, ekmek ve pide üretim yerlerine, yüzde 75.1'i gıda satış ve toplu tüketim yerlerine, yüzde 1.3'ü şeker ve şekerli mamuller üretim ve satışı yapan işyerlerine gerçekleştirildi. Denetimlerden 8 bin 695'ini de şarküteri ürünlerinin satışa sunulduğu kasap, şarküteri ve marketler oluşturdu.
Burcu ÇALIK