Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, ekmeği daha sağlıklı hale getirmek gerektiğinin altını çizerek, tam buğday ekmeğine doğru bir yönelmenin ciddi şekilde adım adım yapılması gerektiğini vurguladı. Ekmeğin kepeği ne kadar çok alınırsa, o kadar nişasta ve şekere dönüştüğünü belirten Eker, "Ha beyaz ekmek, ha avuç avuç şeker. Resmen ekmek diye şeker tüketmiş oluyoruz" dedi. Eker, ekmekteki katkı maddelerinin sayısının azaltılacağını kaydederek, şunları söyledi:
İSRAF ETMEYELİM
"Ekmekteki bazı katkı maddeleri sağlıksız beslenmeye yol açıyor. Sadece un, tuz, maya ve sudan yapılan ekmekleri tüketeceğiz. Sağlıklı, hijyenik, israf edilmeyen ekmek üretimi bizim için son derece önemli." Günde 6 milyon olan ekmek israfı için de çağrıda bulunan Eker, "Dünyada 1 milyar insan aç yatıyor" diye konuştu.