SOSYAL SORUMLULUK...
Gökhan Mendi, sadece tasarruf ürünleriyle değil, sosyal sorumluluk anlayışıyla hayata geçirdikleri projeler ile de ülkemizde tasarrufun artırılmasına destek olduklarını belirtti. Toplumun finansal okuryazarlık düzeyini yükseltmek ve tasarruf bilincini geliştirmek amacıyla bir sosyal sorumluluk projesi olarak Ekim 2012'de TEB Aile Akademisi'ni hayata geçirdiklerini hatırlatan Mendi, şunları söyledi:
ŞUBELER OKUL OLDU
"TEB Aile Akademisi ile çalışanlarımızı öğretmene, ülkemizin dört bir yanındaki şubelerimizi sınıflara dönüştürdük. Çalışma saatlerinin bitiminde şubelerimizi herkese okul olarak açtık. Eğitimlerimizde aileler, kadınlar, üniversite öğrencileri ve çocuklara özel hazırlanan içerikleri kullanıyoruz. Şubelerimizdeki eğitimlerin yanı sıra talep olduğunda kurum ve kuruluşlara özel, hedef kitleye yönelik Aile Akademisi eğitimleri de veriyoruz." Gökhan Mendi, TEB Aile Akademisi kapsamında işlenen konuların temelinde ev ekonomisinin yattığını dile getirdi.
ÇOCUKLARA TASARRUFU ÖĞRETİYOR
Toplumda tasarruf bilincinin yerleşmesine katkı sağlamak için işe çocuklardan başlanması gerektiğine inandıklarını ifade eden Gökhan Mendi, bu nedenle TEB Aile Akademisi kapsamında çocuklar için internet üzerinden TEB Çocuk Pojesi'ni hayata geçirdiklerini vurguladı. Mendi'nin verdiği bilgiye göre; TEB Çocuk uygulamasıyla, eğlenceli eğitim modülleri kullanılarak çocuklara ekonomi ve para yönetimiyle ilgili temel bilgiler veriliyor. Eğlenceli karakterlerin de yardımıyla çocuklara bütçe oluşturmanın, uygun fiyatlı alışverişin ve tasarrufun yolları gösteriliyor.
İLK AİLE AKADEMİSİ EVİ ANKARA'DA
Gökhan Mendi, Ocak 2013'te Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile bir protokol imzalayarak Bakanlık'ın Aile Eğitim Programı (AEP) kapsamında finansal okuryazarlık alanında iş ortağı olduklarını söyledi. Mendi, "Bu doğrultuda, TEB Aile Akademisi'nde finansal eğitim veren gönüllü banka çalışanlarımıza Bakanlık tarafından resmi olarak eğitici unvanı verildi" diye konuştu. Mayıs'ta Ankara'da ilk TEB Aile Akademisi Evi'ni açtıklarını belirten Mendi, "TEB Aile Akademisi Evi'nde bulunan iPad, çocuk oyun alanı, derslik ve kütüphaneden eğitim saatleri dışında da yararlanılabiliyor" dedi.
50 BİN KİŞİYE FİNANSAL OKURYAZARLIK EĞİTİMİ
Gökhan Mendi, TEB Aile Akademisi kapsamında şubelerin yanı sıra kurum ve kuruluşlarda gerçekleştirdikleri eğitimlerle bugüne kadar 50 bini aşkın kişiye finansal okuryazarlık eğitimi verdiklerini söyledi. "2013 yılı sonuna kadar ise 100 bin kişiye bire bir eğitim vermeyi hedefliyoruz" diyen Mendi, TEB Aile Akademisi'nde işlenen konulara da değindi: "Kredi kartlarının doğru kullanımı ve bilinçli borçlanma, gelir gider dengesinin hesaplanması ve bunun sonucunda harcama ile tasarrufların daha doğru şekilde planlanması için yapılması gerekenler eğitimler aracılığıyla katılımcılara aktarılıyor. Şubelerimizde geliştirdiğimiz ekranlar ile katılımcılara aylık gelirlerini, harcamalarını, gelecek için planlamalarını girerek gelir-gider dengelerinin ne durumda olduğunu, yeterli birikim yapıp yapmadıkları ve birikimlerini nasıl artırabilecekleri konusunda yol gösteriyoruz."