Çerez ve et el yakıyor

takvim.com.tr takvim.com.tr
Kaynak GAZETE
Giriş Tarihi :23 Ekim 2014
Çerez ve et el yakıyor

İÇİNDEKİLER

Gıdadaki zamlar, tüketicileri zorluyor. Kırmızı et fiyatlarında Kurban Bayramı sonrasında düşüş beklenirken, tam tersi oldu. Kuruyemiş fiyatlarında da son 1 yıldaki yükseliş dikkat çekiyor. Kayseri Ticaret Borsası Başkanı Şaban Ünlü, hayvan sayısının azalmasının sığır eti fiyatlarını artırdığını söyledi. Ünlü, "Bayramdan önce karkas kilogramı 18.5 liraya kesilen büyükbaş hayvan, şu anda 20 liradan aşağıya kesilmiyor" dedi. Kuruyemiş fiyatları son 5 yılda yüzde 36-70 arasında, son bir yılda da yüzde 4-51 arasında artış gösterdi. 2009-2014 yılları arasında en yüksek artış yüzde 70 ile kuru kayısıda görülürken, Antep fıstığının fiyatı yüzde 61 arttı.