GIDA, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı et fiyatlarına tavan getirirken; üreticiler pahalılığın nedeninin et dükkanları ve yüksek kâr marjı koyanlar olduğunu söyledi. Balıkesir, Karesi ve Altıeylül Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı
Cihat Şimşek, kırmızı ette oluşan yüksek fiyatlara ilişkin, "Üreticilerimiz en az bir yılda yetiştirdiği besili hayvanı kasaba kilosu en yüksek
25 liradan teslim ederken, aynı gün içinde kasabın et reyonunda fiyatı
40-45 lira oluyor." dedi. Kırmızı ette oluşan yüksek fiyatların üreticiden kaynaklanmadığını dile getiren
Şimşek, şöyle konuştu: "Maliyete bakınca tüketicilerin eline ulaşan fiyatlarla kıyaslandığında, yüksek tutarların üreticiden değil, tüketiciye son noktalarda ulaştıranlardan kaynaklandığı ortada."