Üreticide 25 kasapta 45 TL

Kaynak GAZETE
Giriş Tarihi 24 Şubat 2016
Üreticide 25 kasapta 45 TL

İÇİNDEKİLER

GIDA, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı et fiyatlarına tavan getirirken; üreticiler pahalılığın nedeninin et dükkanları ve yüksek kâr marjı koyanlar olduğunu söyledi. Balıkesir, Karesi ve Altıeylül Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Cihat Şimşek, kırmızı ette oluşan yüksek fiyatlara ilişkin, "Üreticilerimiz en az bir yılda yetiştirdiği besili hayvanı kasaba kilosu en yüksek 25 liradan teslim ederken, aynı gün içinde kasabın et reyonunda fiyatı 40-45 lira oluyor." dedi. Kırmızı ette oluşan yüksek fiyatların üreticiden kaynaklanmadığını dile getiren Şimşek, şöyle konuştu: "Maliyete bakınca tüketicilerin eline ulaşan fiyatlarla kıyaslandığında, yüksek tutarların üreticiden değil, tüketiciye son noktalarda ulaştıranlardan kaynaklandığı ortada."