ÜRETİCİDE 25, RAFTA 45 TL
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Et ve Süt Kurumu'nun piyasaya uygun fiyatlı et vereceğini açıklamıştı. Kurum, bugün, kasaplara kilogramı 22.5 lira fiyatla taze karkas sığır eti, yemek ve et sanayicilerine de 20.5 lira fiyatla dondurulmuş karkas sığır eti satışına başladı. Kasap ve sanayicilerin ucuza aldığı ürünler, vatandaşa indirim olarak yansıyacak. Böylce etteki üretici ile tüketici arasındaki fiyat makası bir nebze olsun daralacak. Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Bülent Tunç da et fiyatlarını aracıların speküle ettiğini söyleyerek, ucuz et yemek için hal yasasını beklediklerini belirtti. Tunç, "Yasanın yapım aşamasında birlikler olarak görev almak istiyoruz. Birlikler bu işin içinde olursa aracıları ve fırsatçıları aradan kaldırırız" dedi. Mezbahanede kilogramı 25 liraya kesilen etin tüketicinin önüne 40-45 liraya geldiğini anlatan Tunç, sözlerine şöyle devam etti: "Sucuk, salam ve işlenmiş ürünler sofraya 100 liraya geliyor. İnsanlar sömürülüyor, yazık ve günah. Doğrudan üreticiden tüketiciye satış ağı kurulmadığı müddetçe maalesef eti pahalı yeriz. Hal yasasının bir an önce çıkartılıp, üretici örgütlerinin de güçlendirilmesi gerekiyor."