'İDDİALAR PALAVRADIR'
Bütün bunlar konuşulurken, yeni bir söylenti daha medya dünyasını meşgul etmeye başlamıştı. Zafer Mutlu, Devlet Bakanı Güneş Taner önünde diz çöktü mü? Dinç Bilgin bu konuya yaptığı bir söyleşide açıklık getiriyor: "Orada meslek kazası vardı. Sabah'ta bir haber yayınlandı. 'Devlet Bakanı Güneş Taner ile güzel bir kızın ilişkisi var' gibilerden. Ama bunları yazmamak lazım. Haberi veren de Semra Özal'dı. Yani o haberden hepimiz pişman olduk. Bazen meslekte oluyor öyle kazalar. Kızın da bakanın da ismi yazılmamıştı aslında. Sonra bakan kendi kontrol ettiği kamu kuruluşlarının Sabah'a ilan vermesini yasakladı. Buna tabii dolaylı olarak tepki gösterdik. Ama Zafer gitti, rica etti. (Ama Bakanın önünde diz çöktü) lafları palavradır...''
DOĞAN VATAN'I ALIYOR
Sonraki dönemlerde Sabah gazetesinden ayrılan Zafer Mutlu, Doğan Grubu ile el sıkıştı. Vatan gazetesi resmen Aydın Doğan grubunun oldu. Zafer Mutlu Vatan Gazetesi ile birlikte Milliyet, Radikal, Fanatik ve Posta gazetelerinin yönetiminde etkili duruma geldi. Dinç Bilgin, Etibank işinde her ne pahasına olursa olsun onurunu kurtarmak istiyordu ve yeni bir sermayeye, yani yeni bir ortağa ihtiyacı vardı. Bu ortak Turgay Ciner olabilir miydi? Çok uzun süren görüşmelerden sonra 20 Ekim 2000 tarihinde Turgay Ciner, Dinç Bilgin'e ait tüm medya grubunun yüzde 50 ortağı oldu.
ETİBANK'A EL KONUYOR
Bu arada çok ilginç bir gelişme daha yaşanıyordu. Dinç Bilgin, 4 Eylül 2000'de Etibank'ı satmak üzere Koçbank ile protokol imzalıyor. Dinç Bilgin, 20 Ekim 2000'de medya grubuna Turgay Ciner'i ortak yapıyor. Hükümet, 27 Ekim 2000'de Etibank'a el koyuyor.
NEDEN ACABA?
Günaydın Gazetesi'nin efsanevi patronu Haldun Simavi, gazetesini ve web ofset tesislerini Kıbrıslı işadamı Asil Nadir'e satarak basın dünyasından çekilme kararı almıştı. Satış işlemleri büyük bir hızla tamamlanmış, Haldun Simavi, sonucu bile beklemeden Göcek'e taşınarak marina işine soyunmuştu. Asil Nadir yönetimi, Günaydın'ı teslim edecek "güvenilir" bir isim ararken, SABAH Gazetesi'nin Genel Yayın Müdürü Rahmi Turan'a teklif götürmüştü. Rahmi Turan bu teklifi kabul etti. Basında "grup hareketi" yaygındı. Rahmi Turan, Günaydın'a giderken tüm kurmaylarını da beraber götürecekti. Yazı İşleri Müdürü Akgün Tekin ile Haber Müdürü Aydın Öztürk, Rahmi Turan'dan ayrılmamaya kararlıydı. Ancak Ekonomi Müdürü Zafer Mutlu, Dinç Bilgin'e "Neden olmasın" dedi ve Rahmi Turan'a takımdan ayrıldığını bildirdi. Zafer Mutlu SABAH'ta kalacaktı. Aldığı bu yeni karar Zafer Mutlu için yaşamının dönüm noktası olacak olayların da başlangıcı haline gelmişti. Rahmi Turan'ın Günaydın'a dönmesinden sonra Zafer Mutlu, önce Selahattin Duman'ı, hemen ardından Ahmet Vardar'ı Günaydın'dan kendi safına çekti. Bu isimler de hemen kendi alt kadrolarını kurdular.
MİLLETVEKİLİ KENAN SÖNMEZ
Kenan Sönmez, Dinç Bilgin'in "Gölgedeki kahramanı" olarak "sessiz ve derinden gitmeyi" tercih etti. Kenan Sönmez'in de gazetecilik macerası Yeni Asır Gazetesi'nde muhabirlikle başlamış, ardından İstanbul Bürosu'nda İstihbarat Şefi olmuş ve Reklam Bölümü'nün başına geçmişti. Bir yandan gazetenin reklam bölümünü yönetirken, yeni ortaklıklar kurulması, yeni şirket yapılaşmaları, organizasyon değişiklikleri hep Kenan Sönmez'in denetiminde gerçekleşti. Hızlı bir çıkışla Murahhas Üyeliğe kadar yükselen Sönmez, sonunda ANAP Milletvekili olarak TBMM'ye girdi. "Gölgedeki diğer kahraman" ise Ercüment Gündem'di... o da, tıpkı Kenan Sönmez gibi "gölgede" kalmayı tercih etti.
'SÖZ' YAŞAMADI
Dinç Bilgin, Nokta Dergisi'ni de yayınlayan Gelişim Grubu'nun sahibi Ercan Arıklı ve İktisat Bankası'nın patronu Erol Aksoy'la işbirliği oluşturdu. Grup çatısı altında mevcutlara ek olarak yeni yayınlar, özellikle de bir gazete çıkartılacaktı. Şekil olarak USA Today'a benzeyecek. Söz Gazetesi projesi böylece uygulamaya kondu. Söz çıktı. Ama "çiçeği burnunda" bu gazete çok yaşamadı. Dinç Bilgin, bir süre sonra kararını açıkladı: "Vazgeçiyorum'' Söz gazetesi ile birlikte, Arıklı-Aksoy- Bilgin ortaklığı da sona erdi.