RTÜK ıs'takozladı

RTÜK, bir yemek programındaki ıstakozun canlı canlı pişirildiği için ceza verdi. Ancak Kurul, bu deniz ürünün canlı iken pişirildiğini unuttu!

takvim.com.tr takvim.com.tr
Kaynak GAZETE
Giriş Tarihi :01 Temmuz 2011
RTÜK ıs’takozladı

İÇİNDEKİLER

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) "Master Chef Türkiye" programında daha önce yarışmacılara kötü davranıldığı gerekçesiyle cezalandırdığı Show TV'ye bu kez de ıstakoz nedeniyle idari para cezası verdi. Üst kurul cezaya gerekçe olarak çocukların izleyeceği saatte programda ıstakozların canlı canlı pişirilmesini gösterdi.

BAŞKA YÖNTEM YOK
Ancak RTÜK'ün yemek konusunda sınıfta kaldığı ortaya çıktı! Ankara'nın ünlü balık restoranlarından Trilye'nin sahibi Süreyya Üzmez, cezanın komik olduğunu savunarak, "Istakozu başka türlü pişirme yöntemi yok" diye konuştu.

PİŞİRİRKEN ACI ÇEKER Mİ?
Istakozların insana acı algılamasını sağlayan beyin korteksi yok. Bu nedenle ıstakozların acı çekmedikleri ortaya çıktı. Ayrıca canlı olarak kaynar suya atılan ıstakozların kabuklarının altında oluşan gazların ses çıkardığı saptandı.

DENiZ SUYU KULLANIN İŞTE
İşte size en güzel ıstakoz pişirme yöntemi: Su kaynamaya başladıktan sonra ıstakozları tencereye koyun ve zamanı saymaya su kaynadıktan sonra başlayın. Istakozları pişirirken deniz suyu yada tuzlu su ile pişirmenizde fayda var. Suyun içerisine atılacak olan tuz miktarını ise her 4 bardak su bardağına karşın 1.5 çorba kaşığı tuz oranı ile belirleyebilirsiniz. Damak tadınıza göre kaynayan suyun içerisine, soğan, havuç, şarap, sirke ve maydanoz gibi lezzet verici ürünler de atabilirsiniz.