Hambur'gerdi

İnsanoğlunun kabusu haline gelen fast-food salgını, 5 kuzeni hastanelik etti. Ankara Balgat'ta dünyaca ünlü bir fast-food restoranında hamburger ve tavuk burger yiyen gençler zehirlendi

takvim.com.tr takvim.com.tr
Kaynak GAZETE
Giriş Tarihi :04 Temmuz 2011
Hambur’gerdi

İÇİNDEKİLER

Ayaküstü yemek, kabusa dönüştü. Gençlerin tutkusu olan fast-food keyfi hastanede bitti. Akıllara durgunluk veren olay ise Ankara Balgat'ta meydana geldi. 5 kuzen, önceki akşam Burger King'in Balgat'taki şubesine gitti. Kuzenler burada hamburger ve tavuk burger yedi. Ancak saatler sonra hamburger keyfi hastanelik etti! 5 kuzen, gece yarısı yüksek ateş, kusma ve ishal şikayetiyle Balgat'ta bulunan özel bir hastaneye kaldırıldı. Özel Akropol Hastanesi'nde tedavi altına alınan çocuklara "gıda zehirlenmesi" teşhisi konuldu. Çocuklardan üçü ayakta tedavi edilirken ikisi de hastaneye yatırıldı. Aileler ise çocukların Burger King'den sonra hiçbir şey yemediğini belirtti.

'İNCELEYECEĞİZ'
Aileler, "Çocuklar sadece Burger King'den hamburger ve tavuk burger yedi. Yemekten 4-5 saat sonra da ateş, kusma başladı. Hastaneye kaldırdık" dedi. Burger King Balgat mağaza sorumlusu Kadir Kapcan ise, etlerinin düzenli olarak analize tabi tutulduğunu söyledi. Kapcan, "Çocukların yedikleri etlerin seri numarasını belirleyip analize göndereceğiz" dedi.

KABUSUN YAN ET'KiSi
Burger King restoranları daha önce listeria ve salmonella adlı ölümcül virüs taşıyan etlerle gündeme gelmişti. Fastat Gıda adlı firmanın Burger King'e 160 bin porsiyon virüslü et sattığı öne sürülmüştü. Söz konusu etlerin piyasaya sürülmüş olabileceği kuşkusu doğmuştu. İşte listeria ve salmonella virüslerinin, adım adım ölüme götürdüğü belirtildi. Salmonella hayvan dışkısı ile yiyeceklere bulaşıyor. Çiğ ya da az pişmiş et, tavuk, yumurta ya da pastörize olmayan sütle insana geçiyor. Ardından da ishal, yüksek ateş ve krampa yol açıyor. Uzmanlar, "Bu virüsler özellikle yazın artıyor" diyor.

1 PORSİYON BİN TEHLİKE
* Araştırmacılar, fast-food'un adım adım ölüme götürdüğüne dikkat çekiyor. Uzmanlara göre fast-food ürünlerinde çeşitli kimyasallar da bulunuyor.

* Özellikle patateslerin "leziz" hale getirilmesi için çeşitli kimyasallarla karıştırıldığı iddia ediliyor.

* Uzmanlar, "Türkiye'de kolayla ve hamburgerle tanışma yaşı 1'e indi. Bu nedenle önümüzdeki yıllarda kalp hastalıkları artacak" diyor.

* Yapılan son araştırmalara göre fast-food tüketimi felce bile yol açıyor.


Nilay DEMİR