'İNCELEYECEĞİZ'
Aileler, "Çocuklar sadece Burger King'den hamburger ve tavuk burger yedi. Yemekten 4-5 saat sonra da ateş, kusma başladı. Hastaneye kaldırdık" dedi. Burger King Balgat mağaza sorumlusu Kadir Kapcan ise, etlerinin düzenli olarak analize tabi tutulduğunu söyledi. Kapcan, "Çocukların yedikleri etlerin seri numarasını belirleyip analize göndereceğiz" dedi.
KABUSUN YAN ET'KiSi
Burger King restoranları daha önce listeria ve salmonella adlı ölümcül virüs taşıyan etlerle gündeme gelmişti. Fastat Gıda adlı firmanın Burger King'e 160 bin porsiyon virüslü et sattığı öne sürülmüştü. Söz konusu etlerin piyasaya sürülmüş olabileceği kuşkusu doğmuştu. İşte listeria ve salmonella virüslerinin, adım adım ölüme götürdüğü belirtildi. Salmonella hayvan dışkısı ile yiyeceklere bulaşıyor. Çiğ ya da az pişmiş et, tavuk, yumurta ya da pastörize olmayan sütle insana geçiyor. Ardından da ishal, yüksek ateş ve krampa yol açıyor. Uzmanlar, "Bu virüsler özellikle yazın artıyor" diyor.
1 PORSİYON BİN TEHLİKE
* Araştırmacılar, fast-food'un adım adım ölüme götürdüğüne dikkat çekiyor. Uzmanlara göre fast-food ürünlerinde çeşitli kimyasallar da bulunuyor.
* Özellikle patateslerin "leziz" hale getirilmesi için çeşitli kimyasallarla karıştırıldığı iddia ediliyor.
* Uzmanlar, "Türkiye'de kolayla ve hamburgerle tanışma yaşı 1'e indi. Bu nedenle önümüzdeki yıllarda kalp hastalıkları artacak" diyor.
* Yapılan son araştırmalara göre fast-food tüketimi felce bile yol açıyor.
Nilay DEMİR