Kalleş pusu

Çukurca'da yola döşedikleri mayını askeri konvoyun geçişi sırasında patlatan teröristler, bölgeye sevk edilen birliği pusuya düşürdü. Saldırılarda biri binbaşı 11 asker şehit oldu...

takvim.com.tr takvim.com.tr
Kaynak GAZETE
Giriş Tarihi :18 Ağustos 2011
Kalleş pusu

İÇİNDEKİLER

Bebek katilleri yine kan kustu. Hakkari'nin Çukurca ilçesinde askeri aracın geçişi sırasında meydana gelen patlamanın ardından bölgede operasyon başlatan askeri birlik, teröristler tarafından pusuya düşürüldü. 1'i binbaşı 11 asker şehit olurken, 14 asker de yaralandı.

4 MAYINLI TUZAK...
Hakkari-Çukurca karayolunun 15. kilometresindeki Vali Erdoğan Gürbüz Çeşmesi yakınlarında askeri konvoyun geçişi sırasında dün saat 09.00'da bir patlama meydana geldi. Mayınlı saldırının ardından Hakkari-Çukurca karayolu trafiğe kapatıldı. Güvenlik çemberine alınan bölgeye sadece ambulanslar alındı. Saldırı haberi üzerine bölgeye hareket eden Hakkari Dağ ve Komando Tugayı'na bağlı askeri birlik, pusuya düşürüldü. Askeri taşıyan "BTR" isimli zırhlı aracın geçişi sırasında teröristler, bu kez 3 noktaya yerleştirdikleri tahrip gücü yüksek mayınları uzaktan kumanda ile patlattı. Dağın yamaçlarına gizlenen teröristler, askerleri çapraz eteşe tuttu. Pusuya düşürülen askerlerin de karşılık vermesi üzerine yoğun bir çatışma yaşandı. Bu sırada bölgeye havadan ve karadan birlikler sevk edildi.

C-4 PATLAYICI KULLANDILAR
Mayınlı pusu ve ardından yaşanan çatışmada 1'i binbaşı 11 asker şehit düşerken, 14 asker de yaralandı. Bölgede operasyonlar sürerken, PKK'lı teröristlerin C- 4 patlayıcı ve antitank mayını kullandığı ortaya çıktı.

BİNBAŞI YENİ TAYİN OLMUŞTU
Şehit askerlerden Jandarma Binbaşı Yavuz Başayar'ın Çukurca'daki birliğine Tokat'tan yeni tayin olduğu öğrenildi. Başayar'ın 2 ay önce Sivas'ta 3 teröristin ölü ele geçirildiği operasyonu yönettiği ve "Her yerde çatışırım, korkum yok" dediği belirtildi.

SÖZÜN BİTTİĞİ YER
Hain saldırının ardından en sert açıklama Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan geldi. Terörü lanetleyen Erdoğan, "Sözün bittiği yerdeyiz. Ramazan ile ilgili sabrımız bitmiştir" dedi. Şehit askerler için başsağlığı dileyen Erdoğan şunları söyledi: "Biz bu mana dolu Ramazan ayı içinde özellikle sabırla devam ettiğimiz bir süreci, bu yaşanan olaylarla, bu mübarek ayda gölgelenmesini istemezdik ama ne yazık ki terör böyle acımasız bir fenomen. Artık sözün bittiği yerdeyiz. Bundan sonra konuşulmaz uygulanır. Artık her şeyi olunca göreceğiz. Terörle arasına mesafe koymayanlar bedelini ödeyecek."

KORUCU DA ŞEHİT
11 askerin şehit düştüğü mayınlı saldırının ardından saat 14.00 sıralarında yeni bir patlama meydana geldi. Patlamada, Kırıkdağ Köyü korucularından Cabbar Turan'ın şehit olduğu, Şükrü Yiğit'in ise yaralandığı öğrenildi. Patlamanın mayın arama çalışmaları sırasında yaşandığı belirtildi.

TERÖRİST AVI
Çatışma bölgesine sevk edilen birlikler, teröristleri etkisiz hale getirmek için geniş çaplı operasyon başlattı. Çok sayıda helikopter, bölgeyi havadan abluka altına aldı. "Bordo bereliler" de Skorsky tipi helikopterlerle bölgeye indirildi. Saldırıyı gerçekleştiren grubun, K. Irak'taki PKK kampı Basyan-Avaşin'den sansasyonel eylem için bir süre önce Türkiye'ye sızdığı belirtildi. Grup, önceki gün de yine aynı yola döşediği mayını Vali Yardımcısı Edip Çakıcı'nın geçişinden kısa süre sonra patlamıştı.

HELALLİK İSTEDİ
Şehit acısı, yürekleri kor gibi yaktı. Askerlerin hikayeleri ise acıyı ikiye katladı. 17 Temmuz'da Hakkari'deki görevine başlayan Uzman Çavuş Turan Kurt'un, 2 gün önce Edirne'deki eşini arayıp, "24 saattir postallarımı çıkarmadım. Her an her şey olabilir'' diye helallik istediği öğrenildi. Aynı acı Kırıkkaleli Uzman Çavuş Nazır Elitok'un (24) babaevine de düştü. Şehit babası Sami Elitok, telefonla konuştuğu oğlunun, "Ben şehit olacağım" dediğini aktardı.