Çanakkale'de yaşayan Sinem Altunay, öğretmenlik yerine şekerleme işine girdi. Afyonlu eşinin lokum ustalığını geliştiren Altunay, Türk lokumuna yeni tatlar ekledi. Kaymaklı lokumdan, yenilebilir altın kaplama lokuma kadar geniş bir ürün yelpazesi hazırlayan Sinem Altunay, "Artık kız istemeye gidilirken altın lokum götürülecek" dedi. Bildiğimiz altının metalinden ayrıştırılmış halini lokuma uygulayan Altunay, altın lokumun yapım sürecini şöyle anlattı: "Altın lokumun yapımı biraz meşakkatli. Yapımı ve dinlendirilmesi bir gün sürüyor. Bir gün de üzerine işlemeler yapılıyor. İnsan sağlığına dokunmayan, Sağlık Bakanlığı'ndan onaylı, mineral altın kullanıyoruz. Sipariş üzerine elde tek tek altın uyguluyoruz."