Türkiye Ebolayla mücadelede örnek oldu

Türkiye Hudut Sahiller Genel Müdürü Hüsem Hatipoğlu, Türkiye'nin Ebola virüsüne karşı dünyaya örnek olacak bir mücadele yöntemi geliştirdiğine dikkat çekerek, "Hastalığın riski artsa da biz önlemlere devam ediyoruz. Şu anda Türkiye genelinde 43 seyahat sağlığı merkezimiz var. Hastalığın görüldüğü ülkelere seyahat eden vatandaşları 21 gün boyunca sağlık takibine alıyoruz" dedi.

takvim.com.tr takvim.com.tr
Giriş Tarihi :21 Şubat 2015 , 00:00 Güncelleme Tarihi :21 Şubat 2015 , 18:17
Türkiye Ebolayla mücadelede örnek oldu

İÇİNDEKİLER

Türkiye'nin Ebola virüsüne karşı dünyaya örnek olacak bir mücadele yöntemi geliştirdiğine dikkat çeken Türkiye Hudut Sahiller Genel Müdürü Uzm. Dr. Hüsem Hatipoğlu yaptığı yazılı açıklamada, "Hastalığın riski artsa da biz önlemlere devam ediyoruz. Uçakta öksüren hastayı bile gözlem altına alıyoruz. Riskli bölgelere uçan yolculara sıkı bilgilendirme yapıyoruz. Şu anda Türkiye genelinde 43 seyahat sağlığı merkezimiz var. İsteyen herkes yurt dışına çıkarken ücretsiz bir şekilde salgın hastalılara karşı aşı olabilir. Hastalığın görüldüğü ülkelere seyahat eden vatandaşları 21 gün boyunca sağlık takibine alıyoruz" ifadelerine yer verdi.

İstanbul Kamu Hastaneler Birliği Çekmece Bölgesi Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi tarafından düzenlenen Kanuni Sultan Süleyman Çocuk Sağlığı Günleri "Teorikten Pratiğe Güncel Yaklaşımlar" mottosu ile İstanbul Radisson Blu Hotel Şişli'de başladı. Kongre başkanlığını Uzm. Dr. Nuri Engerek ve Başkan yardımcılığını Doç. Dr. Merih Çetinkaya'nın yaptığı etkinlikte alanında bilimsel çalışmaları olan uzmanlar sunum yaptı. Açılış konferansında dünyada büyük korku oluşturan MERS ve EBOLA virüs enfeksiyonları hakkında bilgi verildi. Açılışta konuşan Türkiye Hudut Sahiller Genel Müdürü Uzm. Dr. Hüsem Hatipoğlu bu iki ölümcül enfeksiyondan korunma ve tedavi ile ilgili alınan en güncel bilgileri aktardı. Bütün salgın virüslere karşı Hava, Kara ve deniz ulaşımını sıkı takip ettikleri bilgisini veren Hatipoğlu, "Salgın hastalılara karşı istenen belgeye sahip olmayan gemileri limanlara yanaştırmıyoruz. Uçaklarda sıkı denetim yapıyoruz. İngilizce, Fransızca ve Türkçe bilgilendirme kitapçıkları hazırladık. BU önlemler sayesinde virüs Türkiye'de bulaşamadı. Yaptığımız önlem ve mücadele dünyada pek çok ülke tarafından örnek alındı" dedi.

Kongrede ayrıca yenidoğan bebek sağlığından, romatolojik hastalıklara, hormonal bozukluklardan nörolojik hastalıklara kadar pek çok önemli çocuk hastalığı hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu. Kongrede özellikle yoğun bakım ve acil çocuk hastalıkları, erken ergenliğe geçiş, boy kısalığı, akılcı antibiyotik kullanımı ve son aşılama önerileri, çeşitli özel durumlarda beslenme, alerjik hastalıklardaki son tedavi önerileri de hekimler tarafından paylaşıldı.