CHP'nin akıl hocası Hürriyet!

Hürriyet Dijital Medya Grup Koordinatörü ve İcra Kurulu Üyesi Bülent Mumay, Bahçeli-Davutoğlu görüşmesi sonrası skandal bir tweet attı.

takvim.com.tr takvim.com.tr
Giriş Tarihi :17 Ağustos 2015 , 00:00 Güncelleme Tarihi :18 Ağustos 2015 , 00:10
CHP’nin akıl hocası Hürriyet!

İÇİNDEKİLER

Gezi olayları döneminde Hürriyet web sitesi üzerinden birçok provokatif habere imza atan Hürriyet Dijital Medya Grup Koordinatörü ve İcra Kurulu Üyesi Bülent Mumay, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu arasındaki görüşmeden sonuç çıkmayınca sosyal medya hesabı Twittter'dan skandal bir tweet attı.

Mumay, "Güneş Motel duruyor mu hala…" şeklinde tweet atarak CHP'nin Adalet Partisi, Milli Selamet parti ve Milliyetçi Hareket Partisi koalisyonu olan Milliyetçi Cephe Hükümetini devirmek için İstanbul Güneş Motel'de yaptığı AP'den istifa eden vekillere bakanlık rüşveti verildiği olayı hatılattı. Mumay, Türkiye siyasi tarihinin utanç vesikalarından olan Güneş Motel'i hatırlatarak CHP'ye HDP ve MHP ile görüşüp hükümeti kurması için akıl verdi.

Güneş Motel Olayı, CHP lideri Bülent Ecevit'in zayıf haldeki II. Milliyetçi Cephe hükümetini yıkarak, Adalet Partisi'nden (AP) istifa etmiş milletvekillerinin desteğiyle hükümet kurmasıyla sonuçlanan görüşmeler (Aralık 1977). Adını toplantıların yapıldığı İstanbul, Florya'daki Güneş Motel'den almıştır.

Yerel seçimler sonrası CHP, AP'den istifa edenlerle temasa başladı. Ecevit ile 12 eski AP'li (Tuncay Mataracı, Şerafettin Elçi, Mete Tan, Hilmi İşgüzar, Orhan Alp, Fethi Acar, Oğuz Atalay, Cemalettin İnkaya, Ali Rıza Septioğlu, Enver Akova, Ahmet Karaaslan ve Güneş Öngüt) arasında CHP'li İstanbul Belediye Başkanı Aytekin Kotil'in organizasyonunda belediyeye ait Florya'daki Güneş Moteller'de yapıldı.

Ecevit 11 bağımsız milletvekiline, kuracağı hükümete destek karşılığında bakanlık önerdi, 10'u kabul etti. Konya Milletvekili Orhan Atalay bakanlık teklifini kabul etmedi. CHP'nin gensorusu ile 31 Aralık 1977'de Süleyman Demirel başkanlığındaki II. MC Hükümeti devrildi. 12'ler içinde olan ve daha sonra tarihe 11'ler olayı olarak geçecek bu gensoru görüşmesine Balıkesir Milletvekili Cemalettin İnkaya eski partisinden aldığı aşırı baskı nedeniyle katılmadı. Böylece 12'ler grubu gensoru görüşmeleri sırasında 11'e düştü ve öyle anılmaya başlandı. Ardından Ecevit hükümeti güvenoyu aldı. 11'lerden Orhan Atalay dışındaki 10 milletvekili yeni kurulan hükümette bakan oldu.