1) TWİTTER HEP YALAN
Hürriyet'in yazarı Ayşe Arman, HDP'ye oy vermek için Singapur'dan kalkıp aktarmayla 24 saatlik yolculuk yaptığını ilan etti. Sosyal medyada desteğini esirgemedi. Ama dünkü yazısında hezimeti kabul etti: Onların başarısı bu. Ülkenin yüzde 50'sini morartan bir başarı. Twitter'ın zannettiğim kadar etkili olmadığını da gördüm. Öyle değilmiş. Biz kendi sahamızda tek kale maç yapıyormuşuz."
2) ARTIK CİCİ DEĞİL
Doğan Medya'nın organları seçimler öncesi açıktan HDP için oy istemiş, Selahattin Demirtaş kanallarında 'cici çocuk' olup saz çalmıştı. Medya grubu olarak HDP'ye zarar gelmesin diye PKK'ya bile destek olunmuştu. 1 Kasım hezimetinden sonra Hürriyet dün HDP için ilk olumsuz haberini yaptı. Sözde öz yönetim ilan edilen ilçelerde HDP'nin oylarının düşmesi "Barajı aştılar, hendekten çıkamadılar" başlığıyla duyuruldu.
3) KILIÇDAROĞLU GİTSİN
Doğan Medya'nın seçimler öncesi yaptığı toplantılarda CHP'ye destek kararları çıkarken, Kemal Kılıçdaroğlu Hürriyet, Radikal ve Posta'nın manşetlerinden hiç inmedi. CHP'nin her yanlışının izahı CNN Türk'te yapıldı. 1 Kasım'dan sonra Ahmet Hakan, CNN Türk'teki ilk programında, "Her seçimde aynı. Demek Kılıçdaroğlu'yla olmuyor bu iş. CHP, genel başkanı dahil birçok şeyi değiştirse olmaz mı" dedi.
4) 1 NUMARALI SANIK
Hürriyet ve Radikal, Gülen Örgütü davalarında Fethullah Gülen'in adını hiç zikretmedi. Örgüte yapılan her operasyona Doğan Medya'dan büyük tepki geldi. Seçim sonrası Doğan, Gülen'e de veda etti. Dün İzmir'deki kumpas operasyonunda Radikal ilk kez "Paralel Yapı operasyonu" ve "Fethullah Gülen'in bir numaralı sanık olduğu soruşturma" ifadelerini kullandı.
ZAMAN'DAN DA SANSÜR
Fethullah Gülen'e bir satış da kendi gazetesi Zaman'dan geldi. Gazete, Gülen'in son sohbetindeki seçim değerlendirmeleri ve "Sünnetsizler, kitapsızlar" gibi ifadelerine yer vermedi. Seçim yorumları yerine "Belaya karşı nasıl bir duruş sergilenmesi gerektiği" gibi sözler sarf etti.