Bekleva

Gaziantep'te tatlıcı Garip Çoban'ın dükkanının önünde kuyruklar oluştu. O da bankalarda uygulanan numaratör sistemiyle soruna çare buldu

takvim.com.tr takvim.com.tr
Kaynak GAZETE
Giriş Tarihi :04 Ocak 2016
Bekleva

İÇİNDEKİLER

Gaziantep'in halka tatlısı ve baklavası, bir ilke yol açtı. Tatlıcı Garip Çoban, fabrika işçiliğinden ayrıldıktan sonra küçük bir dükkan açarak tatlı satmaya başladı. Tatlılarının şöhreti kısa sürede tüm kente yayıldı. Bu nedenle dükkanının önünde uzun kuyruklar oluştu. Kentte tanınır hale geldikten sonra müşterilerinin de artmaya başladığını ifade eden Çoban, daha büyük bir mekana taşındı. Ancak büyük dükkan da Çoban'ı rahatlatmadı. Bunun üzerine Çoban, müşterileri için bankalardaki numaratör sistemini uygulamaya başladı. "Tatlı" girişimci şunları söyledi: "Bu uygulamadan müşterilerimiz de son derece memnun. Herkes hakkına razı oluyor ve tartışma yaşanmıyor. Hem biz memnunuz hem de müşterilerimiz. Bu uygulamayı başlattıktan sonra daha düzenli bir şekilde satışlarımızı yapmaya başladık. Günlük ortalama 250 büyük halka tatlı satışı yapıyoruz. Bu uygulamayla Gaziantep'te tanınır hale geldik. Tatlımızın tadına bakan vazgeçemiyor ve başka yerden de almıyor. Dükkanımızda 5 kişi çalışıyor. Gündüz saat 2'de çalışmaya başlıyoruz, gece saat 1'e kadar açığız. Saat 5'ten gece 12'ye kadar yoğun bir şekilde çalışıyoruz." Müşterilerden Ahmet Kaya, evinin tatlıcı dükkanına uzak olmasına rağmen sürekli buraya geldiğini söyledi. Daha önce yoğunluk nedeniyle sık sık sorunlarla karşılaştıklarını ifade eden Kaya, numaratörle tatlı alma uygulaması sayesinde tatlı sırasında haksızlığın ve tartışmanın yaşanmadığını belirtti.