Diğer taraftan Arslan'ın dinlenen telefon görüşmeleri farklı yorumlandı. Farklı kişiler arasında geçen telefon görüşmelerine olmayan kelimeler eklenerek suç isnat edildi.
Emin Arslan'ın adının 2. Ergenekon İddianamesi'ne de "Yavuz" kod adlı gizli tanığın ifadeleriyle kasıtlı olarak sokuldu. Bu ifadelerle Arslan'ın polisle çatışmaya giren bir suçluyu aklamaya yönelik eylem içerisine girdiği algısı uyandırılmaya çalışıldı. Ayrıca uyuşturucu kaçakçısı Hüseyin Baybaşin'in de Emin Arslan'a komplo olayında kullanıldığı anlaşıldı.
Soruşturma Savcısı Mehmet Berk'e bir mektup gönderildiği, bu mektupta Ali Arslan isimli kişinin Emin Arslan'ı Baybaşin'in çiftliğine götürdüğü iddia edilse de böyle bir olayın olmadığı, konunun araştırılmadan Emin Arslan'ın olayın içine çekildiği belirlendi.
MAHKEME BERAAT VERDİ
Mahkemenin 15 Haziran 2015 günü Emin Arslan hakkında 'atılı suçları işlemediğinin sabit olması' gerekçesiyle beraatına karar verdiği belirtilirken, Arslan'ın yakalanması ve tutuklanması sürecinde bir grup emniyet görevlisinin komplo kurdukları ve tutuklanmasına sebep oldukları kaydedildi. Tahkikatı yürüten Mülkiye Başmüfettişleri Emin Arslan'ın da ifadesine başvurdu. Arslan kendisine komplo kurulduğunu anlattı.
FETÖ'DEN ŞİKÂYETÇİ OLDU
Arslan, FETÖ'nün kendisine kumpas kurduğunu ve sahte delillerle tutuklanmasını sağladığını, İstanbul Anadolu 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararıyla beraat ettiğini, tek merkezden yönlendirilen; planlı, örgütlü ve organize bir şekilde anayasal düzeni ortadan kaldırmaya yönelik eylemlerde bulunan bu örgüte mensup kolluk görevlileri hakkında şikâyetçi olduğunu belirtti. Müfettiş raporu işlem yapılmak üzere Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi.
SABAH