FETÖ hukuku silah olarak kullanıyor

takvim.com.tr takvim.com.tr
Giriş Tarihi :26 Ağustos 2016 , 00:00 Güncelleme Tarihi :26 Ağustos 2016 , 01:49
FETÖ hukuku silah olarak kullanıyor
Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sonrası yargıda başlattığı temizlik kapsamında önceki gün ihraç ettiği 2 bin 847 hakim ve savcı hakkındaki gerekçeli kararında dikkat çeken hususlara yer verdi. Manifesto gibi gerekçede FETÖ'nün kuruluşundan günümüze dek yürüttüğü yasa dışı faaliyetleri soruşturma raporlarıyla özetlendi. 15 Temmuz darbe girişiminin devleti ele geçirmek amacı taşıdığına vurgu yapılan gerekçede, halkın bomba, tank ve kurşunlara karşı sergilediği mücadele ise Kurtuluş Savaşına benzetildi. Gülen'in talimatlarıyla hareket eden örgüt üyelerinin hukuku silah olarak kullandıklarına vurgu yapıldı.

60 SAYFALIK GEREKÇELİ KARAR YAYINLANDI
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının yargı içindeki FETÖ yapılanmasına ilişkin, silahlı terör örgütü üyesi olmak suçundan başlattığı soruşturma kapsamında düğmeye basan HSYK 2. Dairesi 2 bin 847 hakim ve savcıyı meslekten ihraç etti. Genel Kurul söz konusu ihraçlarla ilgili 60 sayfalık gerekçeli kararını yayımladı. Kararda FETÖ'nün devleti ele geçirmek için mülkiye, adliye, emniyet, eğitim ve ordu içine sinsice sızdığına dikkat çekildi. FETÖ'nün kuruluşu, amacı, sosyo kültürel ve zihinsel yapısı, paralel devlet kurma çabaları, yönetim modeli, hiyerarşik yapılanması, istihbarat ağı haberleşmede kullandığı yöntemler, baskı oluşturma, eğitim alanı (dershaneler, ışık evleri, öğrenci yurtları) ve mali yapılanması sırasıyla anlatıldı.

CUMHURİYET TARİHİNİN EN KANLI DARBE GİRİŞİMİ
İşte HSYK'dan manifesto olarak tanımlanacak gerekçeli kararındaki o ayrıntılar: "Adı geçenlerin FETÖ/PDY örgütü ile iltisak ve irtibatlarının olduğu sabit görüldüğünden, meslekte kalmalarının uygun olmadığına oy birliği ile karar verildi. FETÖ dini duyguları istismar etmek suretiyle güvenini kazandığı insanları yıllarca kendi kirli planları doğrultusunda kullandı. Gerçek yüzünün anlaşılarak devletin etkin mücadeleye başlaması sonrasında mevcut kadrolarını korumakta zorlanan, tasfiye sürecine giren, ekonomik ve siyasi yönden zayıflayan örgüt "mağdur edebiyatı" stratejisi üstüne kurulu algı yönetiminden sonuç alamayacağını anladı. Ardından 15 Temmuz darbe girişiminde bulundu. Mülkiye, adliye, emniyet, eğitim ve ordu içerisindeki kadrolaşmasını tamamladıktan sonra anayasal düzeni yıkarak rejimi değiştirmek için artık zamanın geldiğini düşünen FETÖ cumhuriyet tarihinin en kanlı darbe girişimine imza attı.

HALK BOMBAYA SİLAHA SİPER OLDU
Rejimi korumak ve demokrasiye sahip çıkmak adına canları pahasına sokağa dökülen halk, mermi sağanağına, üzerlerine sürülen tank ve askeri araçlara, jetlerden atılan bombalar ile helikopterlerden açılan ateşe göğsünü siper ederek, ancak Kurtuluş Savaşında emsali görülebilmiş bir mücadele sergiledi. Devletin kılcal damarlarına sızan örgütün nihai hedefi Türkiye'yi ele geçirmektir. Hukuku silah olarak kullanmaktan çekinmeyen ihanet çetesi mensuplarının hukuk dışı iş eylemlerine son vermek adına bazı tedbirler alınması zorunlu hale gelmiştir. Soruşturma kapsamında 2 bin 146 hakim ve cumhuriyet savcısı tutuklandı. 190 kişi hakkında yakalama emirlerinin infazı için çalışmalar devam ederken, 539 kişi adli kontrol tedbiriyle serbest bırakıldı."

FETÖ ELEBAŞININ DEVLETİ ELE GEÇİRME STRATEJİSİ
FETÖ'nün sözde lideri Fetullah Gülen'in örgüt içinde kadrolaşmanın ve devleti ele geçirmek için izlenen stratejik yöntemi de kararda yer aldı. Gülen'in izlediği strateji, "Esnek olun, sivrilmeden can damarları içinde dolanın, bütün güç merkezlerine ulaşıncaya kadar hiç kimse varlığınızı fark etmeden sistemin ana damarlarında ilerleyin. Dünyada satın alınmayacak adam yoktur. Sadece fiyatları farklıdır. Birini az fiyata birini çok fiyata alırsın" şeklindeki talimatlarıyla aktarıldı.

YÜKSEL TEMEL