AĞIR ATEŞTE PİŞİRİLMELİ
Dizdar, şöyle devam etti: "Günümüzdeki hastalıkların büyük bir bölümü bağırsak florasının bozulmasına bağlı. Bunların içinde otizm, alerjiler, romatizma gibi hastalıklar sayılabilir, bunlara olumlu etki eder. Bağırsaklar ayrı bir sistem oluşturuyor bu sistemin içerisinde mikroorganizmalar var. Eğer mikroorganizma olmazsa insanoğlu yaşayamaz. Kokoreç florayı içinde tutuyor. Bu kokoreçte var sadece. Kokoreç dönerek pişirmek anlamına geliyor. Ağır ateşte pişirilmesi gerekiyor. Ağır ateşte olmadığı zaman kokoreç içine işlemez. İnsanların hijyen takıntısı var ama bir yere kadar. Kokoreççiler 'Bir gün suda bekliyor' diyor ama hiç zannetmiyorum. Çünkü kokoreç bozulmaya çok açıktır. Hemen temizliği yapılıp içi açılır, sonra yıkanır arkasından zaten sarılıp haşlanıyor; temizliği bu kadar. Sıfır hijyene indirmeye çalışırsan kokoreçliğini yitirir" dedi