NEDENİ SIVI BİRİKİMİ
Bu bölgede, yağ hücreleri arasında sıvı sıkışmasından meydana geliyor. Çeşitli nedenlerden dolayı atılamayan doku arası sıvı, yağ hücre gruplarını sıkıştırıyor ve yüzeye yansıyan yağ paketçikleri görüntüsü oluşuyor. Bu sıvı o bölgede yeteri kadar biriktiğinde ise selülit görüntüsü için şişman olmaya bile gerek yok.
HORMONLAR DA ETKİLİ OLUYOR
Hücre metabolizması sonucu doğal olarak oluşan ve bizim besinlerle de aldığımız birçok toksin, doku aralığında biriktiğinde bu sıvının atılması daha da zorlaşıyor. Bu sıvının orada hapsolmasının nedeni, yalnızca bu toksinler değil, bazen bozuk lenf dolaşımı, bazen aşırı yağ hücresi birikimi, bazen de hormonal nedenler. En sık görülen sebep hareket azlığı ve sürekli oturarak iş görmek çünkü bu durum hem o bölgede yağ yakımına engel oluyor hem de lenfatik dolaşımı bloke ediyor. Az su içmek de toksin atılımını azaltarak ve lenfatik dolaşıma olumsuz etki ederek selülite zemin hazırlıyor.
MÜCADELEDE ALTIN KURALLAR VAR!
Selülitle mücadelede değişmez birtakım altın kurallar var. Bunların birincisi, lokal olarak kan ve lenf dolaşımını artırmak. Cilt altı dolaşım devirdaimi hızlanınca yağ dokusu arasında birikmiş sıvı ve bu sıvıda erimiş halde bulunan toksik maddelerin atılımı da artar. Bunu sağlayacak en garanti yollar ise masaj, egzersiz ve bitkisel çaylardır. Egzersiz kasları kasarak damarlara adeta 'sağma' etkisi gösterir. Bilinçli yapılan masaj da aynı şekilde yağ dokusu arasında biriken sıvının lenfatik kanallara doğru akmasına yardımcı olur.