BELGE BANA GELMEDİ
Başbuğ, soruşturmayı yürüten Özel Yekili Cumhuriyet Savcısı Cihan Kansız'ın bulunduğu 5'inci kata çıktı. Sorguya Başsavcıvekili Fikret Seçen de katıldı. Başbuğ'un avukatlığını eski askeri hakim avukat İlkay Sezer üstlendi. 7 saatlik sorgunun ardından Başbuğ, tutuklanma talebiyle İstanbul Nöbetçi 12. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sevk edildi. Başbuğ'un, internet andıcı belgesinin iddia edildiği gibi kendisine gönderilmediğini ileri sürerek, mahkeme heyetine şöyle dediği öğrenildi: Genelkurmay 2. Başkanı tarafından 'sayın komutana arz' diye sunulan bir belge normal şartlarda bana arz edilmesi gerekir. Ancak kesinlikle arz edilmedi. Arz edilmiş olsa bir imza bir paraf mutlaka konulurdu.
ÖRGÜT YÖNETİCİLİĞİ SUÇLAMASI
Emekli orgeneral, dün gece yarısı terör örgütü kurmak, yönetmek ve darbeye teşebbüs suçlamasıyla tutuklandı. İlker Başbuğ, önce sağlık kontrolü için Adli Tıp'a ardından Silivri Cezaevi'ne
gönderildi.
TAKDİR YÜCE MİLLETİN
Başbuğ, adliye çıkışında "Türkiye Cumhuriyeti'nin 26. Genelkurmay Başkanı, terör örgütü kurmak ve yönetmekten tutuklanmıştır. Takdir yüce Türk milletinindir" dedi.
EMRİ O VERDİ
Peki nedir bu internet andıcı davası? İddiaya göre 2008'de Genelkurmay'da 41 tane internet sitesi kuruldu.
Bu siteler ile hükümet aleyhinde kara propaganda ve darbe hazırlığı yapıldı. İnternet andıcı davasında sanık olan dönemin Genelkurmay İkinci Başkanı Hasan Iğsız, internet sitelerinin Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un bilgisi dahilinde faaliyet yürüttüğü yönünde ifade verdi. Bu iddialar üzerine Başbuğ hakkında soruşturma başlatıldı.
6 GENERAL TUTUKLANMIŞTI
Andıç soruşturmasında emekli Org. Hasan Iğsız, Korgeneral İsmail Hakkı Pekin, Korgeneral Mehmet Eröz, Koramiral Mehmet Otuzbiroğlu, Tümgeneral Hıfzı Çubuklu ile Tuğamiral Alaettin Sevim tutuklandı. Firari Tümgeneral Mustafa Bakıcı hakkında da yakalama kararı çıkartıldı.
MEVLÜT YÜKSEL