YEŞİL SEBZELER
K Vitaminİ ülserin en iyi ilacıdır. Lahana, ıspanak, kuşkonmaz gibi bitkiler K vitaminini en çok ihtiva eden gıdalardır. Bu gıdalar açık yaranın kanamasını önleyici ve yaraların bulunduğu mide zarını iyileştirici özellikler taşır.
PAPATYA
Papatya çiçeği antiseptik özelliği ile hastalığın ilerlemesini engeller ve önemli bir iyileşme desteği sağlar. Ihlamur çayı da benzer etkileri gösterir.
TAHIL VE ÇAVDAR
Çavdar ve tam tahıllı ekmekler hem lif bakımından hem de K vitamini açısından oldukça zengindir. Lifli gıdalar sindirim sırasında salgılanan asidi kontrol ederek yaraların tahriş olmasını engelleri.
EBEGÜMECİ
Mide ülserinde, taze ebegümeci yaprakları ve kaba öğütülmüş arpa ile hazırlanan bir çorba çok yararlıdır. Önce arpa çorbası pişirilir ve sonra, ince kıyılmış taze ebegümeci yaprakları çorbanın üstüne serpiştirilir.
MEYAN KÖKÜ
Meyan kökü gibi iltihaplanmayı önleyen bitkisel ilaçlarla bakterilerin çoğalması engellenir. Dokuların kanlanması sağlanır ve yaraların iyileşmesi hızlandırılır.
SOĞAN-SARIMSAK
Flavonoid içeren besinler mide ülseri önlemeye ve yaraların iyileşmesine yardım eder. En çok soğan ve sarımsak da bulunurlar. Bu gıdaların düzenli olarak tüketilmesi mide zarının zayıflamasını ve ülserin genişlemesini önler.
YASAK OLAN BESİNLER
Alkollü içecekler, hazır meyve suyu, çay, kahve, kakao, boza, limonata, kola, gazoz, yağda kızartılmış yumurta, kurubaklagiller, hazır çorbalar, et suyuyla yapılan çorbalar, kızartmalar, baharatlar, ketçap, salça, turşu, hardal, salamura gıdalar, sosis, sucuk, salam, margarin.