Reflüyü muz bitirir!

takvim.com.tr takvim.com.tr
Kaynak GAZETE
Giriş Tarihi :09 Mayıs 2013
Reflüyü muz bitirir!
Reflü, mide içeriğinin yemek borusuna geri kaçmasıdır. Bazı yiyecekler reflüyü doğrudan azdırdığı gibi bazıları da bu sancıları dindirir. İşte reflünün yasakları ve iyi gelenleri...

YASAKLI YİYECEKLER
KIRMIZI ET:
Yağlı gıdalar ve kırmızı et sindirilme açısından mideye zorluk yaşatır ve bu nedenle mide fazla asit salgılar. Bu da reflü oluşumunu tetikler.
DOMATES: İçeriğindeki likopen son derece yararlıdır. Fakat reflü sorunu olanların ağrılarını tetikler. Çünkü içerisinde asit miktarı fazladır. Salça, ketçap ve domates çorbasından da uzak durun.
SOĞANSARIMSAK: Bu besinler, genellikle reflüsü olan insanlarda mide ekşimesine yol açıyor. Bu nedenle çiğ tüketmeyin. Soğan ile sarımsağın pişmişini yemekte ise sakınca yoktur.
BAHARATLAR: Özellikle acı baharatlar reflüyü şiddetlendirir. Bu nedenle yemeğe eklediğiniz baharatları azaltmalısınız.
SUCUK: Sucuk, salam gibi işlenmiş etler ve sakatat reflünün önemli düşmanlarıdır.
NANE: Mide ile yemek borusu arasında bulunan kası gevşetir ve bu nedenle mide asidi kolayla yemek borusuna geçebilir.

İYİ GELENLER
BAKLAGİLLER:
Bitkisel proteinler mide ve yemek borusu arasındaki asit geçisini engelleyen 'özofagus' kasını zorlamıyor. Bu nedenle de kas gevşemiyor, asit yemek borusuna zarar veremiyor. Bu proteini fasulyeden, mercimekten alabilirsiniz.
LAHANA: Lahana gibi gıdalar reflü tedavisinde hızlı sonuç almanızı sağlar. Domates dışında tüm sebzeleri yiyebilirsiniz.
PAPAYA: Mide asitlerini dengeler. Reflüye iyi gelir.
SÜT: Reflü şikayetleri başladığında, yarım bardak soğuk süt içmek yanmayı durduracaktır.