Balık: Göze ve özellikle de göz kuruluğuna iyi gelen balıklar arasında ilk sırayı ton balığı bulunuyor.
Gül: Gülyağının antiseptik (mikrop öldürücü) etkisi vardır. Göz kanlanmaları ve göz nezlesinde etkilidir.
Havuç: Havuçtaki Beta- Karoten de gözleri yaşlılığın getirdiği görme zayıflığından koruyor ve bağışıklık sistemini kuvvetlendiriyor.
Ispanak: Lutein ve zeaxanthin sağlıklı hücreleri koruyan ve hücrelerin bakımını yapan antioksidanlardır. Bunlar gözünüzde güneş gözlüğü gibi görev yapar ve zararlı mavi dalgaları filtreler.
Kayısı: Görmenize büyük katkı sağlar. Karotenden elde edilen A vitamini gözün lensleri de dahil hücre ve dokuları hasara karşı dirençli hale getirir.
Buğday Ruşeymi: Buğdayın en değerli kısmıdır. Özünde bulunan E vitamini katarakt riskini azaltır.