Ihlamur: Yapılan çalışmalar ıhlamurun içerisindeki bileşenlerden bazılarının (flavonoit) iltihap giderici ve ağrı kesici etki gösterdiğini kanıtlarken, bazı bileşenlerin (müsilaj) ise boğazı yumuşatarak soğuk algınlığı şikayetlerini hafiflettiğini ortaya koyuyor.
Karanfil: Genelde her mutfakta bulunan karanfil, ağız ve boğaz mukozası yangılarına karşı mucizevi etkisiyle biliniyor. İçeriğinde bulunan uçucu özellikteki öjenol sayesinde bu yangıları önleyen karanfil, bakteri ve virüslerin yol açtığı ağız, boğaz enfeksiyonlarında da antiseptik ve ağrı hafifletici olarak kullanılıyor. Yapılan bilimsel çalışmalar karanfilin uçucu yağının, kullanılan antibiyotiklerin etkisini artırdığını gösteriyor.
Karabiber: Top ve toz formlarındaki karabiber meyveleri ile hazırlanan çay, gargara şeklinde tüketildiğinde boğaz enfeksiyonlarını önlemeye ve hafifletmeye yardımcı oluyor. Yapılan araştırmalar, karabiberin bağışıklık sistemini düzenleyici, yangıyı ve spazmları giderici etkilerini ortaya koyuyor.
Zencefil: Yıllarca soğuk algınlığı ve öksürüğe karşı etkili kabul edilen bu bitki, sindirim sistemi rahatsızlıkları için de oldukça yararlı.
Ekinezya: Yapılan klinik çalışmalar bu bitkinin bağışıklık sistemini desteklediğini ve vücudu soğuk algınlığına karşı koruduğunu ortaya koyuyor. Ayrıca ekinezya bulunan ürünlerin, soğuk algınlığına yol açan virüsleri öldürücü etkisi bulunuyor. Ekinezya aynı zamanda virüslerin yol açtığı iltihap etkenlerinin miktarını kontrol ederek, boğaz ve akciğerlerde oluşabilecek hasarı da engelliyor.