11-13 YAŞ:
Süt ve süt ürünleri, taze meyve, ıspanak, biber, brokoli gibi kalsiyum zengini sebzeler tüketilmesi gerekir.
13-18 YAŞ:
Demir zengini yağsız kırmızı et, deniz ürünleri, sebzemeyveler, tahıllar, demir zengini gıdalar tercih edilmelidir.
18-25 YAŞ:
Taze meyve-sebzeler C vitaminin en değerli kaynaklarıdır. Yeşil biber, limon tüketimi önemlidir. Bu yaş grubunda da yeterli miktarda kalsiyum gerekir.
25-30 YAŞ:
Bu yaşlarda folik asit alımını artırmak gereklidir. Folik asit ihtiyacını yeşil yapraklı sebzelerle, pek çok meyve ve özellikle portakal suyuyla, bakliyatlarla karşılamak mümkün.
30-35 yaş:
Öncelik antioksidan gücü yüksek gıdalar tüketilmelidir. Bu beslenme tarzı sadece genç ve sağlıklı görünüm kazandırmakla kalmaz, bağışıklığı güçlendirir, enerji seviyesini yükseltir. Antioksidan gücün olağanüstü faydasından yararlanmak istiyorsanız, karpuz, domates, pembe greyfurt, kayısı, mango, havuç, siyah dut, vişne, kiraz ve üzüm yiyin.
35-40 YAŞ:
Biyolojik değeri yüksek, temel aminoasitlerden zengin hayvansal proteinler; yeterli miktarda B vitamini ve kalsiyum tüketilmesi önemlidir. Tahıllar, B vitamini, yarım yağlı süt ve süt ürünleri; balık, hindi ve tavuk en değerli kaynaklardandır. Daha çok yoğurt, sebze-meyve ve bakliyat tüketin.
45-50 YAŞ:
Toplam kalori alımlarını azaltmak, daha az yağ ve bol posa tüketmek önemlidir. Bu yaşlara gelindiğinde gençlik günlerindeki kadar çok kaloriye ihtiyaç yoktur. Uygulanacak diyetinizin doymuş yağ ve kolesterolden fakir, Omega 3 yaş asitlerinden zengin deniz ürünleri, soya ve soya ürünleri, ceviz, fındık gibi kuru yemişleri ihtiva etmelidir.
50-60 YAŞ:
Zayıflayan kemiklerin kalsiyum ihtiyacı artar. Bu dönemde az kalorili beslenmek, az yağ tüketmek, zeytinyağından yararlanmak, sebze-meyvelere öncelik vermek şarttır. Soya, keten tohumu ve tahıllar düşen hormon seviyelerini desteklemek için yararlıdır.
60 YAŞ:
60 yaş sonrasında beslenme çok önemlidir. B vitamini yanında kalsiyum açısından da yeterli, temel yağ asitlerinden, temel aminoasitlerden ve posadan zengin bir beslenme tarzı olmalıdır. Beslenme biçimi hipertansiyon, şeker ve damar hastalıkları durumuna göre özel planlanmalıdır.