Ceviz: İltihap sökücü özelliği vardır ve kalp sağlığı için yararlı Omega-3 yağ asitleriyle doludur.
Zencefil: Zencefil içeriğinde acıyı azaltan, serbest radikallerin hasar vermesini önleyen, kolorektal kansere karşı koruyan ve bağışıklığı artıran iltihap sökücü birçok madde barındırır.
Soğan: Keskin kokusundan sorumlu olan sülfürlü içeriği sağlık için çok faydalıdır. Geniş kullanım alanına sahip bu sebze iltihabı engelliyor, kolestrolü azaltıyor, kanseri engelliyor.
Vişne: Antioksidan zengini olan vişne, iltihap sökücülerin başında gelir. Yeni araştırmalarda vişnenin, gut kaynaklı ağrılar ile egzersiz sonucu oluşan kas ve eklem ağrılarını azalttığı bildirildi.
Zerdeçal: Rengini kurkumin adı verilen maddeden alır. Maryland Üniversitesi Tıp Merkezi'nin yaptığı araştırma, kurkuminin iltihaplı kimyasalların baskısından kaynaklanan kronik ağrıları azalttığını ortaya çıkardı.