100 gram kırmızı et yüzde 17 kanser tehlikesi

takvim.com.tr takvim.com.tr
Kaynak GAZETE
Giriş Tarihi :06 Aralık 2017
100 gram kırmızı et yüzde 17 kanser tehlikesi
Yanlış beslenme kansere davetiye çıkartıyor. Prof. Dr. Salih Emri, kanserlerin yüzde 30'unun beslenmeyle ilişkili olduğunu belirterek, "Yüzde 50'si sağlıklı yaşam biçimi ve doğru beslenmeyle önlenebilir. Kilolu insanda kanser riski zayıf kişiye göre 2 kat yüksek" diyor. Haftada yarım kilodan fazla kırmızı et yenilmemesi gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Emri, şu uyarıda bulunuyor: "Çünkü günlük her 100 gram kırmızı et kullanımının kanser riskini yüzde 17 oranında artırdığı söyleniyor. Özellikle de kalın bağırsak kanseri riskini yükseltiyor."