Tahıllı Pilaki Tarifi

Akşama ne yapsam diye düşünenler işte sizler için özel hazırlanmış bir tarif Tahıllı Pilaki

takvim.com.tr takvim.com.tr
Giriş Tarihi :24 Temmuz 2012 , 00:00 Güncelleme Tarihi :24 Temmuz 2012 , 16:56

İÇİNDEKİLER

Malzemeler;

1 su bardağı kuru fasulye
1 su bardağı nohut
Yarım su bardağı yeşil mercimek
2 adet soğan
1 su bardağızeytinyağı
2 adet havuç
2 adet kırmızı biber
5-6 adet kereviz yaprağı
5-6 diş sarmısak
3 adet domates
Tuz, tozşeker
Üzeri için:
Maydanoz

Tahıllı Pilaki yapılışı;

Fasulye, nohut ve mercimeği ayrı tencerelerde haşlayarak kenara alın. Piyazlık doğradığınız soğanları
zeytinyağında soteleyin. Soğan pembeleştiğinde doğradığınız havuç ve kırmızı biberleri ekleyip, karıştırın.
Fasulye ve nohudu ilave edin. Malzemelerin üzerini bir parmak geçecek kadar su ekleyin. Kıydığınız kereviz yaprağını, sarmısağı doğradığınız domatesi ekleyerek pişmeye bırakın. Pişmeye yakın mercimek, tuz ve tozşekeri ilave edin. Daha sonra ocaktan alarak soğumaya bırakın. Servis tabağına aldığınız tahıl
pilakisini kıyılmış maydanozla süsleyin. Soğuk olarak servis yapın.