Soğan Dolması Tarifi

Farklı bir tat arayanlar için özel bir tarif

takvim.com.tr takvim.com.tr
Giriş Tarihi :24 Temmuz 2012 , 00:00 Güncelleme Tarihi :24 Temmuz 2012 , 16:54

İÇİNDEKİLER

Malzemeler(6 kişilik)

18 adet orta boy beyaz soğan
300 gram orta yağlı dolmalık kıyma
2 su bardağı osmancık pirinç
1 kg beyaz kuru soğan
1 demet maydanoz
4 diş dövülmüş sarmısak
1'er tatlı kaşığı karabiber, tuz,
kekik ve yenibahar
1 çorba kaşığı kırmızı tatlı tozbiber
1 çorba kaşığı biber salçası
2 adet domates
1 su bardağı zeytinyağı

Soğan Dolması yapılışı;

Soğanların kabuklarını soyup kabak oyacağı yardımı ile en dıştaki iki halkası kalacak şekilde içini boşaltın. Bu sırada soğanın altını delmemeye özen gösterin. Kıymayı bir tencereye koyup üzerine pirinci ekleyin. Daha sonra ince doğradığınız soğanları ve maydanozu da harca ilave edin. Domatesler hariç tüm malzemeyi karıştırıp harcı hazırlayın ve soğanların içlerini doldurun. Domatesten kapak yapın. Dolmaları derince bir fırın tepsisine dizin. Üzerini geçecek kadar soğuk suyu ve 1 su bardağı zeytinyağını tepsiye ekleyin. Alüminyum folyo ile tepsinin üstünü kapatın. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında soğanlar yumuşayana kadar pişirin. Üstünü açıp 10 dakika daha fırında tutup, servis yapın.