1 çay kaşığı tuz
Yeteri kadar su
Yufkaları ıslatmak için:
Yeteri kadar su
Aralarına:
1 su bardağı rendelenmiş keş
3-4 dilim bayat ekmek içi
1 adet yufka (börek için hazırladığınız yufkadan)
3 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı dövülmüş ceviz
Üzerine: 1 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı tereyağı, pulbiber
Keşli Açma Börek Yapılışı
Hamur için derin bir kaba un ve tuzu alın. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar su ilave edip, yoğurun. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın ve her birini servis tabağı büyüklüğünde açın. Yufkaları sac üzerinde veya yapışmaz yüzeyli bir tavada önlü arkalı pişirin. Kuruması için üst üste gelmeyecek şekilde temiz bir bez üzerine serip, üzeri açık olarak bir gün bekletin. Diğer taraftan yufkaların arasına sermek için ufaladığınız ekmek içi ve yufkayı, tereyağında kavurun. İçine keş ve cevizi koyup, karıştırın. Kuruyan hamurların üzerini suyla hafifçe ıslatın. Bir adet yufkayı, yufka ile aynı büyüklükteki fırın kabı ya da tepsiye koyun. Üzerine keşli iç harçtan 2-3 çorba kaşığı serpin ve tekrar ıslanmış yufka koyun. Yufka ve keşli harç bitene kadar işleme devam edin. En üstteki yufkanın üzerine çırpılmış yoğurtlu yumurta karışımı sürün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafif pembeleşene kadar pişirin. Fırından aldıktan sonra üzerine tereyağında yaktığınız pulbiberi gezdirin ve dilimleyerek sıcak olarak servis yapın.