2 kg kaburga (kuzu göğsünden)
1 su bardağı pirinç
2 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı süt
Birer avuç helva fıstığı ve kişniş
3 adet soğan
1 yumurta büyüklüğünde karaciğer
Yarım demet maydanoz
10 adet brüksel lahanası (garnitür)
Tuz, karabiber
Pilav için: 3 su bardağı pirinç
6 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı kişniş
1 kahve fincanı nohut (haşlanmış)
3 su bardağı su
2 adet etsuyu tableti
3 çorba kaşığı portakal suyu
Tuz, karabiber
Kaburga Dolması Yapılışı
İNCE doğranmış soğanları kavurun. Fıstığı ve pirinci ilave edin. Biraz çevirdikten sonra kişniş, tuz, karabiber ve ince doğranmış ciğeri ilave ederek, bir su bardağından az kaynar suyu koyun. Suyunu çekince ateşten alın. Kıyılmış maydanozu ekleyin. Kaburgayı yıkayın. Üst yağ tabakası ile et kabakasının arasını bıçakla açarak hazırlanan içi doldurun. Kenarlarını yorgan iğnesi ve ipliğiyle dikerek yayvan bir tencereye yerleştirin ve orta ateşte pişirin. Pişen kaburga dolmasını süte batırıp, tereyağında kızartın. Pilav için pirinçleri sıcak tuzlu suda bir saat bekletin. Tereyağını tencereye alın. Pirinci kavurun. Nohut, kişniş, tuz ve karabiberi ekleyin. 3 su bardağı sıcak suyu koyun. 2 tablet etsuyunu ve portakal suyunu ekleyin. Suyunu çekince ateşten alın. Üzerine temiz bir bez örterek, 1 saat bekletin. Brüksel lahanalarını haşlayın. Pilav üzerine kaburga dolması ve brüksel lahanası yerleştirerek, servis yapın.