BEBEK KARIŞMIŞ OLABİLİR
Babalık davalarının başta erkeklerin eşiyle ilgili yasak aşk şüphesi ve miras davaları yüzünden açıldığını söyleyen yetkililer, insanların hastanede bebeklerinin karışmış olabileceği gibi kuşkularla da dava açabildiğini dile getirdi. Uzmanlar, bu artışta evlilik dışı ilişkilerin sayısının artması ve basında bu tür haberlerin sık sık yer almasının da büyük rol oynadığını ifade etti. DNA kodları ile, Adli Tıp'taki testlerde babalık tayininde yüzde 99 doğruluk oranı saptanıyor.
BABALIK TESTİ NEDİR?
Babalık testi bir çocuğun biyolojik babasını belirlemek için kullanılan bilimsel bir yoldur. Babalık testi çocukluktan gelen DNA adı verilen genetik maddeyi inceleyerek onu baba adayının genetik maddesi ile karşılaştırır. Çocuğa anne ve babadan eşit miktarda geçen genetik madde DNA'nın yapısında şifrelenir. DNA, parmak izi gibi kişiye özel ve değişmez olduğu için babalığın belirlenmesinde yüzde 99 sonuç veren iyi bir araçtır.
ÇOCUKLAR BAŞKASININ
İzmir'de en şok edici olay geçtiğimiz aylarda yaşandı. Eşiyle kavga edip ayrılan hurdacı Osman Çürümez, eşi N.C.'nin, "Zaten iki çocuğumuz da senden değil" demesi üzerine 15 yaşındaki oğlu ve 12 yaşındaki kızına babalık testi yapılması için soluğu mahkemede almıştı. Çürümez ile iki çocuğu arasında DNA örnekleri karşılaştırılmıştı. Baba Çürümez, çıkan sonuçla şoke olmuş ve 2 çocuğun da kendisinden olmadığı belirlenmişti. Çürümez nüfus müdürlüğüne başvurarak oğlu ve kızını nüfusundan çıkarttırmıştı.