Konserveniz zehir olmasın!

takvim.com.tr takvim.com.tr
Kaynak GAZETE
Giriş Tarihi :15 Ağustos 2019
Konserveniz zehir olmasın!

EV yapımı konserveler, meyve ve sebzeleri mevsim haricinde de tüketebilme imkanı sağlıyor. Yazın son günlerinde kadınlar konserve telaşına giriyor. Yaşar Üniversitesi MYO Gıda İşleme Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ruhan Aşkın Uzel, konserve hazırlanırken yapılan bilinçsiz işlemlerin ölümcül zehirlenme türü olan 'Botulismus' vakasına neden olabileceğini söylüyor. Konserve tüketiminden sonra karın ağrısı, bulantı ve görmede bozukluk şikayetlerinin görülmesi halinde hemen bir uzmana başvurulmasını öneriyor. Şöyle devam ediyor: "Şekli bozulmuş ve paslı olan kapaklar kullanılmamalı. Kapaklar en az 15-20 dakika kaynatılmalı ve her kullanımda yenilenmeli. Kavanozda kapakta şişkinlik ve sızıntı olmamalı."